+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
YouTube'da Reklamcılık: Platformda Başarılı Olmak İsteyenlere Özel İpuçları

YouTube'da Reklamcılık: Platformda Başarılı Olmak İsteyenlere Özel İpuçları

2022-09-16 13:08:35

YouTube’da reklamcılık özel bir dijital pazarlama alanıdır. Rakamlar etkileyici ve boşuna değil: Yalnızca Amerika pazarındaki YouTube reklamlarına yılda 5,5 milyar dolar yatırım yapılmaktadır. Bu değerler, dijital pazarlama ile ilgilenenlerin dikkatini çekiyor ve YouTube'da nasıl reklam verileceğini öğrenmek isteyen birçok kişinin özel ilgi alanına dahil oluyor.

Bu nedenle, bu yazımızda platformda reklamlara yatırım yapmanın avantajlarından, markanızı tanıtmak için mevcut formatlardan bahsediyoruz ve YouTube'da nasıl reklam vereceğiniz konusunda ayrıntılı bir rehber oluşturuyoruz.

Neden Youtube'da Reklam Vermelisiniz?

YouTube'da nasıl reklam vereceğinizi anlamadan önce, bütçenizi bu sosyal ağda harcamaya değip değmeyeceğini merak ediyor olabilirsiniz. Bu nedenle, kararınızı verebilmeniz için platformda alakalı bazı rakamlara değinmek gerekiyor.

Bilmeniz gereken ilk şey, YouTube'un sadece yoğun internet kullanıcıları için bir sosyal ağ olmadığı, yani çeşitli sosyal ağlarda usta olan ve gün boyunca çevrimiçi saatler ve saatler geçiren insanlar değiller. Aksine, her gün 1 milyar saatten fazla video tüketen, farklı ilgi alanlarına sahip aylık 2 milyardan fazla kullanıcı alan bir platformdur.

Facebook'un aksine, YouTube hala genç insanlar arasında popüler. Bu sayı, influencer'ların bu kitleye odaklanan içerikler oluşturan kanallarıyla açıklanıyor ve aynı zamanda gençler YouTube’u video izlemek için en iyi platform olarak görüyor.

Yaşa ek olarak, platformda çeşitli ilgi alanları da temsil ediliyor, bu da YouTube'da nasıl reklam verileceğini öğrenmenin bir başka noktası. Siyasi bir analiz izleyen bir şirketin yöneticisine, puding yapmayı öğrenmek isteyen amatör aşçıdan alakalı içerik sunan çeşitli nişlerde tüm konularda kanallar var.

Sonuç olarak, platformdaki genişleme neredeyse sınırsızdır. YouTube'un kendisine göre, 1 milyondan fazla abonesi olan kanallar yılda %65'in üzerinde büyüme oranları göstermektedir. Platformun ünlüleri bile izleyicilerini büyütmeye devam ediyor.

Yani, izleyicilerinizi bulmak bir sorun olmayacak. Aksine, reklamınızı tam olarak kimin dönüşüm sağlama olasılığı en yüksek olana ulaşmak için yerleştirmek kolay olacaktır. Erişim ve trafik konusunda adeta bir dev olan bu sosyal ağda kanalınızı büyütmenin bir başka etkili yolu da SMM Panel servislerinden yararlanmaktır.