+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Youtube Kanalı Nasıl Büyütülür?

Youtube Kanalı Nasıl Büyütülür?

Youtube Kanalı Nasıl Büyütülür?

Youtube kanalı yeni açan kişiler sıkça youtube kanalı nasıl büyütülür? sorusunu sorarlar. Youtube kanallarını büyütmek için belirli taktikler vardır. Bu taktikleri öğrenerek daha kısa sürede hızlıca kanalını büyütmek her youtuber tarafından hayal edilir. Bu hayali gerçekleştirmek için epey fazla çaba göstermek gerekir.

Kanalın Kategorisini Belirleyin

Youtube kanalınızı oluşturduysanız, sırayla izlenmesi gereken adımları takip ediniz. Öncelikle kanalınızın hangi kategoriye ait olduğunu belirleyin ve bu kategoriye sadık kalın. İdealist olun ve aynı çizgide yayın yapmaya devam edin. Böylece kendi kitlenizi oluşturursunuz. Dolayısıyla en çok hangi alanda içerik üretecekseniz kategori seçimi de o alanda olmalıdır.

Düzenli Bir Profile Sahip Olun

Kategori belirleme işlemi tamamlandıktan sonra ikinci önemli hususta profilinize giren kullanıcıların içerikleriniz ve ürettikleriniz hakkında bilgi edinebilmesini sağlamaktır. Bunun için içeriklerinizi anlatan ve hangi konulara temas ettiğinizi belirten bir yazı oluşturun. Ardından kaç günde bir içerik paylaşacağınızı ve içeriklerin hangi formatta olacağını belirten bir yazıyı açıklamada paylaşırsanız, hedef kitlenizin sizi takip edebilmesi daha kolay olacaktır. Burada kanalı tanıtan ve bu kanala ulaşılmasını kolaylaştıran etiketler ve anahtar kelimeler kullanmak yarar sağlayacaktır. Profil resmi ve kapak fotoğrafı, internet sitesi, sosyal medya hesabı ve mail adresi eklemeyi unutmayınız.

İçerikleriniz Özgün Olmalı

Sosyal medya platformlarının tamamında kalıcı olmak için temel şart özgün olmaktır. Özgünlük, kaliteli ile desteklenmelidir. Bu iki faktör birbirini iyi şekilde tamamlarsa başarıya ulaşılabilir. Başka kanalları örnek alabilirsiniz. Ama örnek almak ile taklit etmek arasındaki ince çizgiyi doğru anlamak ve uygulamak gerekir.

  • Araştırma yapmak
  • Prova yapmak
  • Trend içeriklere yer verin
  • Profesyonel olun
  • İlgi çekici içerikler üretin
  • Tüm bu faktörler özgün olmanıza katkı sağlayacaktır.

Videolara Çeşitli Eklemeler Yaparak Hedef Kitlenizi Büyütün

Youtube kanalınızı daha büyük bir kitleye ulaştırmak için Türkçe ve İngilizce alt yazı eklemek harika bir detay olacaktır. Dünya'nın farklı bölgelerinden farklı dillerde arama yapılır. Bu yüzden alt yazı eklemek çok avantaj sağlayacaktır. Videoda anlattığınız içerikle bağlantılı başka videonuz varsa izleyiciyi mutlaka diğer içeriğe de yönlendiriniz. Böylece eski videolarınız veya diğer yeni videolarınız daha çok tıklanma alacaktır. 

End card taktiği denilen videonun sonuna kart ekleme işlemi sayesinde, video bittikten sonra içerikle bağlantılı olan diğer videoya geçişi sağlayabilirsiniz. Bu şekilde videolarınız daha fazla görüntülenme alacağı için çok mantıklı ve avantajlı bir taktiktir. 

Ayrıca diğer sosyal medya panellerinde uygulanması vazgeçilmez olan etiketleme işlemine burada da yer verin. Çünkü etiketler sayesinde ilgili konuda arama motorunda arama yapan kişilere ulaşmak çok kolaydır. Kullanıcıların ilgisini çekmek için uygulanacak bir başka yöntem de videolara küçük resim eklemektir. Küçük resimlerde videonun ana sloganının resim içinde görünmesi yeni kitlelere ulaşmada değerlidir.