+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
YouTube İçin Hashtag Kullanımı: Neler Değişti?

YouTube İçin Hashtag Kullanımı: Neler Değişti?

2022-09-16 12:55:39

YouTube için hashtag kullanımı videolarınızın geniş kitlelere ulaşabilmesi adına büyük önem taşır. Hashtag'ler sosyal ağların ve dolayısıyla bir bütün olarak internetin kullanımının merkezinde yer alır. Hashtag’lere fazla dikkat etmeyen son site YouTube'du.

Önceki dönemlerde de YouTube üzerinde bu taglerin kullanımı mevcuttu. Fark etmiş ve hatta tıklamış olabilirsiniz, ancak sonuçlar sizi bir noktada YouTube hashtag'lerini kullanmaktan caydırmış olmalı. Daha önce, tıkladığınız hashtag'e sahip olabilecek veya olmayabilecek bir video sonuçları sayfasına yönlendirildiniz.

Başka bir deyişle, oldukça mantıksızdı. Bunun nedeni, Twitter, Instagram ve LinkedIn'de hashtag kullanmaya alışkın modern internet kullanıcıları olarak, YouTube’un benimsediği model biraz kafa karıştırıcıydı. Bu durum, belirli hashtag'leri aramanın mümkün olmaması gerçeğiyle pekişti.

Sonuç olarak, pek çok insan YouTube'da videodan daha fazla rehber görevi gören hashtag'leri kullanmadı. En önemlisi, markaların ve içerik oluşturucuların platformda iyi etiketler kullanmak için fazla teşviki yoktu.

Ancak bu durum son dönemde değişti.

YouTube Artık Hashtag Kullanmaya Nasıl Başladı?


Bazı kullanıcılardan eski bir talep olduğu için, YouTube bir süredir hashtag'lerle gezinmeyi iyileştirmek için çalışıyordu. Şu andan itibaren bunlardan birine tıkladığınızda, terimin en üstte vurgulandığı ve aşağıda hashtag'in kullanıldığı videoların olduğu bir sayfaya düşeceksiniz.

Şimdilik, hashtag'i YouTube arama çubuğunda arayamıyorsunuz. Ancak bu özellike önümüzdeki haftalarda etkinleştirilecek ve gezinmeyi daha da kolaylaştıracak. Şu an için arama yapmak istiyorsanız, tarayıcınızın URL çubuğuna “youtube.com/hashtag/” yazarak yapabilirsiniz.

Bu nedenle artık videolarınızı temaya göre anlamlı olan hashtag'lerle optimize edebilirsiniz. Kullanıcıların yeni özelliğe alışması zaman alabilir. İyi bir ipucu, spesifik terimler kullanmaktır. Diğer sosyal ağlarda olduğu gibi, YouTube'daki hashtag sonuçları sayfası, en yenileri değil, en alakalı sonuçları getirir. Yani, haberleri çok rekabetçi terimlerle keşfetmek isteyen kullanıcı için çok yararlı olmayabilir. Kanalınızda daha az genel terimler kullanmanız için bir teşvik daha. Dijital Pazarlama stratejiniz için nasıl daha fazla sonuç elde edeceğiniz konusunda bir vizyona sahip olmanıza yardımcı olabilirler. Hatta kişisel kanalınıza daha fazla izlenme getirebilirsiniz.

Ancak dilerseniz, SMM Panel servislerinden de yararlanabilir ve yüksek izlenme rakamlarına erişebilirsiniz.