+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Youtube Hesap Çalma

Youtube Hesap Çalma

2022-10-25 13:42:20

Güvenli sosyal paylaşım siteleri arasında olmasına rağmen, Youtube hesap çalma imkansız değildir. Youtube ile video içerikleri üretilerek paylaşılıyor, üretilen içerikler birçok kullanıcı tarafından kolayca izlenebiliyor. Hatta içerik üreticileri Youtube platformundan ürettikleri içeriklerin izlenme oranlarına göre azımsanamayacak derecede paralar kazanıyor. Bu durum kötü amaçlı yazılım üreticilerinin iştahını kabartmaktadır.

Youtube Hesap Neden Çalınır?

Youtube, güvenli hizmet verebilmek ve Youtube kullanıcılarının güvenliğini üst düzeye taşımak için sürekli çalışmakta. Alınan güvenlik önlemlerine rağmen bazen Youtube güvenlik açığından, bazen de kişisel kullanıcıların yeterli güvenlik önlemlerini almaması sebebiyle, Youtube hesapları çalınmaktadır. Çalınan hesaplar kötü amaçlı olarak maddi gelir elde etmek, şantaj aracı olarak kullanmak, rekabet amaçlı yapılmaktadır.

Youtube Hesabı Nasıl Çalınır?

Youtube güvenlik açıklarından faydalanarak hesapları ele geçirmek oldukça zordur. Buna rağmen kişisel hesapların ele geçirilmesi, kişisel güvenlik önlemleri alınmadığında çalınabilmekte. Bir kullanıcının Youtube hesabını ele geçirmek için, o kullanıcının sisteme kayıtlı bulunan Gmail hesabına ele geçirmek gerekir. Ancak iki aşamalı doğrulama işlemi kullanılmışsa bu zor durdur. Çünkü bu durumda kullanıcının telefonunu da ele geçirmek gerekir.

En sık yaşanan Youtube çalma işlemleri;

  • Kullanıcının Youtube hesabında kullandığı şifreyi tahmin etmek, şifre kırmak için kombinasyonlar geliştirmek veya bu amaçla yazılım kullanmak.
  • Kullanıcı bilgisayarına kötü amaçlı yazılım göndererek, Youtube hesabını ele geçirmek.

Bu yöntemler bilgisayar korsanları, sosyal paylaşım sitelerine ve uygulamalarına kötü amaçlı yazılım linkleri gönderir. Kullanıcı tarafından linkin aktif edilmesi ile hesap korsanların eline geçer.

Youtube Hesabının Çalınmaması İçin Ne Yapılmalı?

Youtube kullanıcısı öncelikle kendi güvenlik önlemlerini almalıdır. SMS, e-posta Whatsapp yoluyla tanımadığı kişilerden gelen, güvenli olmayan linkleri açmamalıdır. Hesap şifrelerini oluştururken, diğer sosyal paylaşım sitelerinin şifreleri ile benzersiz ve kolay tahmin edilemeyen karakterlerden seçmelidir. Gerekmedikçe e-posta adresini sosyal platformlarda paylaşılmamalı. Hesap doğrulama işleminde ikili doğrulama yöntemi seçilmelidir. Her girişte şifre sor seçeneği aktif edilmelidir.

Youtube Hesabı Çalındığında Ne Yapılmalı?

Gerekli önlemler alınmasına rağmen Youtube hesabı çalınan kişi öncelikle, Youtube platformunda hesabının çalındığını bildirmelidir. Bu durumda Youtube tarafından kullanıcı hesabına doğrulama linki gelecektir. Bu link ile hesabını tekrar aktif ederek, hesabına ait benzersiz şifreleme yaparak kişisel güvenliğini sağlamalıdır. Hesabının çalındığı süre içerisinde, kötü amaçlı kullanımların önüne geçmek için adli işlemleri başlatmalıdır.

Youtube Hesabı Çalmanın Hukuki Sonuçları Nelerdir?

Youtube hesabının çalınması, çalan kişi tarafından hukuki sonuçlar doğurur. Kişisel verilerin hukuki olmayan yollarla ele geçirilmesi, Türk Ceza Kanunu tarafından suç olarak kabul edilmiştir. Hesabı hukuki olmayan yollarla ele geçiren kişi, suç aracı olarak kullanmışsa, işlediği suçtan ayrıca cezalandırılır.