+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Vimeo Hesabı Nasıl Açılır?

Vimeo Hesabı Nasıl Açılır?

2023-01-19 09:58:36

Vimeo Hesabı Nasıl Açılır?


Reklamsız video içeriklerini izlemek ve yüklemek isteyen kullanıcılar Vimeo hesabı nasıl açılır? Araştırmalıdır. ABD merkezli yayın yapan Vimeo, 2004 yılında Youtube rakip olarak piyasaya sürüldü. Kurucuları Zach Klein ve Jake Lodwick tarafından oluşturulan uygulama, film ve benzeri uzun videolara daha fazla yer vererek, videoların kalitesini artırmak ve bu alanda çalışma yapan sanatçıları buluşturmak amacını gütmektedir.

Vimeo hasabı açacak kullanıcılar, uygulamanın resmi web sitesinden giriş yaparak veya mobil cihazlarına indirerek işlemlerini yerine getirirler. Kullanıcı uygulamanın basit ve kullanışlı ara yüzünde bulunan Join or Free butonuna tıklayarak, üyelik işlemleri sayfasına ulaşım sağlar. 

Burada kullanıcıdan istenen bilgiler doldurularak Join with Email butonu tıklanır, kullanıcı e-postasına gelen erişim kodu, form üzerinde ilgili alana yazılarak işlem tamamlanır. Kullanıcılar dilerlerse Google veya Facebook hesapları üzerinden de işlemleri yerine getirir. Bu gibi üyelik işlemlerinde hesap kaldırma işlemi yapıldığında, uygulamaya erişim sağlanamaz.

Vimeo Hebası Açmak Ücretli Mi? 

Vimeo hesabı ücretli ve ücretsiz olarak açılabilmektedir. Uygulamayı ücretsiz kullanacak olanlar üyelik işlemleri sırasında No thanks seçeneğini seçmelidir. Ücretsiz hesaplarda uygulama kullanıcılara Vimeo Basic üyeliği tanımlar. Bu üyelik kullanıcılara haftalık 500 MB kullanım alanı tanımlar. Daha fazla kullanım alanına sahip olmak isteyen kullanıcılar, uygulamanın;

  • Vimeo Plus üyelik,
  • Vimeo Pro üyelik,
  • Vimeo Business,

Üyeliklerinden birine geçiş yapmak durumundadır. Belirtilen üyelikler Vimeo tarafından ayrıca ücretlendirilir. Her üyelik farklı depolama alanlarına sahiptir.

Vimeo Hesabı Açmanın Avantajları Nelerdir? 

Vimeo insanların video yükleyip paylaştığı, izleyicilerin konforlu ve kaliteli izleme imkanı bulduğu global bir platformdur. Yayıncılar sanatsal çalışmalarını Vimeo’da yayınlama imkanı bulurken, izleyicilerde bundan fayda sağlar. Vimeo diğer video platformları gibi, her yayına izin vermiyor. Vimeo’da yer alacak yayınların öncelikle katileti olması, yüksek çözünürlüklü olması ve önem verilen bazı içeriklere sahip olması gerekir. 

Vimeo içerikleri, Youtube’de olduğu gibi rutin olaylar, haber, siyaset, tartışmalı sohbetler gibi içeriklerle benzerlik göstermez. Vimeo yayınları daha profesyoneldir. Yayıncıların Vimeo içeriklerinde yayından sonra düzenleme yapmalarına ve logolarını kullanmaları olanaklıdır. Buda oluşabilecek hataların içerik silinmeden düzenlenmesine olanak tanır.

Vimeo Hesabı Nasıl Kullanılır? 

Vimeo videolarını izlemek için, üyelik işlemine gereksinim duyulmaz. Ancak üretilen video içeriklerinin yayınlanması için, kullanıcıların üyelik işlemini yerine getirmesi gerekir. Üyelik işlemini yerine getiren kullanıcı video eklemek istediğinde, uygulama penceresinde yer alan embed butonuna tıklayarak, işlem kolayca yerine getirilir. 

Uygulama penceresi video yüklenmesi için kullanıcıyı yönlendirir. Uygulamada kullanıcı üyelik işlemine bağlı olarak, yükleme yapabilmektedir. Kullanıcıların gün içerisinde sınırlı düzeyde video ekleme yapabileceklerinden, bilgi kirliliği ve görüntü kirliliği de ortadan kaldırılmış olur.

Vimeo Hebasını Kimler Açar? 

Vimeo üye sayısı 100 milyon civarındadır. Aylık kullanıcı sayısı 750 milyonu aşmıştır. Vimeo ABD başta olmak üzere 150 ülkede kullanılma olanağına sahiptir. Video sıkıştırma özelliği ile başaralı bir grafik çizen Vimeo, çoğunlukla profesyonel yayıncılara yer verir. Bu nedenle profesyonel çalışmaları bulunan yayıncılar, 150 ülkede ve haftalık 750 milyonu aşan seyirciyle buluşma imkanı bulunur. 

Video tasarım ve montaj çalışmaları yapan kullanıcıların, çalışmalarını profesyonel amaçlara yöneltmesi için Vimeo uygun bir platformdur. Aynı zamanda kullanıcılar, uygulama içerisinde yer alan başarılı çalışmalardan esinlenerek, çalışmalarına yön verebilirler. Vimeo hesabı olanlar başarılı çalışmaları karşılığında, uygulamanın gelirlerinden de kazanım elde ederler.

Vimeo Pro Hesabı Nasıl Açılır? 

Vimeo üyelik işlemlerini yerine getiren kullanıcılar aylık 199 dolar ödeyerek, üyeliğini Vimeo Pro versiyonunu elde eder. Özellikle işletmeler ve profesyonel içerik üreticileri için birçok avantaj sunan pro versiyonu, Vimeo araçlarını, şablonlarını kullanma imanı sunar. Aynı zamanda, kullanıcı tercihine göre yardımcı araçların kullanılmasına ve SEO çalışmasına izin verir. Kullanıcı 50 GB video yükleme ve 250 gösterim iznini de elde eder.