+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Twitter’da Video Yükleme Özellikleri

Twitter’da Video Yükleme Özellikleri

2022-11-06 19:24:57

Sadece 240 karakterden ibaret olmadığını bildiğimiz Twitter’da görsel ve video medya yükleme özellikleri de oldukça işe yarar boyuttadır. Geçtiğimiz günlerde Twitter, tweet ekindeki görselleri anasayfa da tümüyle görülebilecek şekilde yeni bir özellik geliştirdi. Tüm medya seçenekleri arasında herkesin merak ettiği ve herkesin en çok beğendiği özellik kesinlikle videodur. Twitter videoları kısa süresi ile kullanıcılarını memnun ederek çeşitli gündem oluşturma konularına destek verir.

Twitter’a Video Nasıl Yükleriz?

Twitter uygulamasına ilk girişte, muhtemelen çoğu telefonda sağ altta görülebilecek mavi ve yuvarlak bir simge içerisinde bir kuş tüyü sembolü olacaktır. Sembol sizi yanıltmasın, çünkü oraya tıkladığınız anda işleriniz daha kolay ilerleyecek. Sembole tıklayınız, ardından karşınıza tweet yazmanız için alan çıkacak ve bu alandan videonuzu ekleyebilirsiniz. Eğer dilerseniz videonuzu yüklerken bir şeyler yazarak da videonuzu hareketlendirebilirsiniz.

Twitter video yükleme işleminde ise o alanın altındaki simgelere bakıyorsunuz ve galeriyi işaret eden simgeye tıkladığınızda paylaşmak isteyeceğiniz medya içeriği ne ise bütün galeriniz size sunuluyor. Galeriniz arasında seçimimizi yaparak yazı ve video birleşimi halinde oluşturduğunuz medyanızı sağ üst köşedeki Tweetle butonunuz ile paylaşıyorsunuz.

Videoların Süresi ve Niteliği

Videoların süresini herkes için oldukça önemlidir. Çünkü insanlar anasayfa akışlarında uzun süreli bir video görmek istemiyor. Yeni nesil medyada kısa zamanda çok içerik veren kısa süreli videolar popülerdir. Twitter tarafından genel video paylaşımı olarak, 02:20 dakika yani 140 saniye olarak belirlenen bu süre kimisine oldukça yeterli gelirken, kimilerini ise tatmin etmeyebiliyor. Kullanıcıların ekstra ilgisini ve dikkatini çekmiyorsa ve popüler bir video değilse hiçbir videoyu sonuna kadar oturup izlemeyen kullanıcılar için 140 saniye oldukça verimlidir.

Nitelikli bir Twitter videosu yüklemek için oldukça uyumlu bir süreç geçirmeniz gerekmektedir. Bir video yüklemesi yaparken o videonuzu ne amaçla yüklediğinize dikkat etmelisiniz. Videonuzu bir Tweet serisi şeklinde atabilirsiniz. Bunu yapmak için öncelikle videonuzu kırpmalısınız. Kıptığınız video dilediğiniz flood serisine hazır hale gelir. Bu videonuzun uzunluğu ise amacı beraberinde en az 20 saniye ile en fazla 40 saniye arasında olmalıdır.

Güvenlik ve Uygunluk

İçerik deryası sosyal medya platformlarında sizin ve sevdiklerinizin göreceği kötü ve hassas içeriklerden korumak isteyen ve güvenlik sorununu ortadan kaldırmak isteyen platformlardan biri de elbette Twitter’dır. Çoğu zaman kullanıcıların yoğun şikayetiyle, çoğu zaman da sitenin kendi tespitiyle ortadan kaldırılan videolar mevcuttur. Peki, bunlar nasıl videolar ya da bir videonun ortadan kaldırılma kriteri nedir derseniz, çok belirli ve sabit bir cevabı vardır. Şiddet içerikli, cinsel içerikli, taciz içerikli, birinin hakkında başlatılan linç ve hakaret kampanyası içerikli, bir kurumun ya da kişinin haklarını ihlal edebilecek cinsten videolar otokontrol bağlamında hızlı bir şekilde kaldırılır. İşte hepsi bu kadar!