+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Twitter’da Hesap Gizliliği Var mıdır?

Twitter’da Hesap Gizliliği Var mıdır?

2022-10-21 13:31:28

Twitter kullanıcılarına hesaplarını kullanırken, gizli olarak ayarlama olanağı sunar. Twitter hesap gizliliği, hesabınız için ayarlandığında paylaştığınız içerik paylaşımlarını yalnızca sizin hesabınızı takip edenler tarafından görünmesi sağlanır. Bunun yanında sizin paylaşmış olduğunuz tweetleri, diğer kullanıcılar retweet yaparak paylaşamazlar. Twitter’da hesabınızı gizlediyseniz tweetlerinizi görmek isteyen kullanıcılar, size takip isteği yollamak zorundadır. Onay verdiğiniz takdirde sizi takip edebilir ve yaptığınız paylaşımlarınıza erişebilirler. Bu özellik, özellikle Twitter uygulamasında kişisel bilgilerini bütün kullanıcılarla paylaşmak istemeyenler için oldukça işe yarar.

Bilgisayar Üzerinden Twitter Hesabı Nasıl Gizli Olarak Ayarlanır?

Twitter hesabınızı gizlemek istiyorsanız ve bunu bilgisayar üzerinden nasıl gerçekleştireceğinizi bilmiyorsanız, cevabını bu yazımızda açıklıyoruz.

Öncelikle tarayıcınızdan Twitter hesabınıza giriş yapmalısınız.

Ardından anasayfa bölümünden sağ üstte bulunan profil fotoğrafınızın olduğu kısma tıklamanız gerekir.

Bu kısma tıkladıktan sonra gizlilik ve güvenlik seçeneğini tıklamalısınız.

Karşınıza çıkan ekranda tweet gizliliği bölümünü görebilirsiniz.

Bu bölümde tweetleri korumaya al seçeneğini aktif hale getirmelisiniz.

Daha sonra bu işlemi kaydettiğinizde, işlemin geçerli olması için şifrenizi girmelisiniz. Bu şekilde Twitter’da hesap gizleme işlemini aktif hale getirmiş olursunuz.

Telefon Üzerinden Twitter Hesabı Nasıl Gizli Olarak Ayarlanır?

Twitter hesabınızı gizleme işlemini kullandığınız telefonlardan yapmak istiyorsanız, nasıl yapabileceğinizi bu yazımızda açıklıyoruz.

İlk olarak yapmanız gereken telefonunuzda bulunan Twitter uygulamasından kullanıcı adı ve şifrenizi girerek hesabınıza giriş yapmalısınız.

Açılır pencerede sol üstte bulunan profil fotoğrafınıza tıklayarak, ayarlar ve gizlilik bölümüne gelmelisiniz. Ardından ayarlar ve gizlilik bölümüne tıklamanız gerekir.

Bu bölümden gizlilik ve güvenlik demelisiniz. Twitter hesabınızı buradan gizleyebilmeniz mümkündür.

Daha sonra karşınıza tweetlerini korumaya al seçeneği çıkacaktır. Bu seçeneği işaretlemeniz gerekir.

Tüm bu işlemlerinizi ardından kaydetmeniz gerekir.

Twitter hesabını gizli olarak ayarlama işlemini gerçekleştirdiğiniz de, başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğini anlamak için, profil resminizin olduğu kısma gitmelisiniz. Profil resminizin yanında kilit simgesi olursa, bu işlemi başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğiniz anlamına gelir.

Twitter kullanıcısı olarak, hesabınızı gizlemek istiyorsanız, yukarıda sizlere bilgisini sunduğumuz işlemleri uygulayarak, tweetlerinizi koruma altına alabilir ve hesabınızı güvenle kullanabilirsiniz.

Twitter’da Gizli Hesap Faydaları Nelerdir?

Twitter uygulamasında kişisel verilerin korunması adına hesap gizliliğini aktifleştirmek önemlidir. Bu sayede bilgileriniz korumak daha kolay olabilecektir. Twitter hesabınızı gizli olarak ayarladığınız da siz takip eden kullanıcılar tarafından tweetlerinizi görülebilir ve yalnızca onlar tarafından tweetlerinize erişim sağlanarak beğeni, yorum yapılabilir. Bununla birlikte kişisel bilgilerinizi gizleyerek hesabınızı koruma altına aldığınızda, Twitter kullanırken kendinizi daha güvenli ve rahat hissedebilirsiniz. Fakat olası güvenlik ihlalleri durumunda ise Twitter’da bu durum için çözüm yolları da bulunmaktadır. Twitter uygulamasının kullanıcılarına sunduğu farklı yollar bulunur. Hesabınızın çalınması ya da hesabınıza farklı bölgelerden erişim sağlandığı bilgisini ulaşırsanız, uygulama içerisindeki iletişim adreslerini kullanarak, bu durumu Twitter yetkililerine bildirebilirsiniz.