+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Twitter’a Maksimum Kaç Dakikalık Video Yükleyebilirim?

Twitter’a Maksimum Kaç Dakikalık Video Yükleyebilirim?

2022-10-23 14:17:43

Sosyal medya mecraları arasında popüler bir yere sahip olan Twitter kendi bünyesine yeni özellikler katmaya ve geliştirmeye devam ediyor. Aldığı yeni özellikleriyle Twitter bir yazı bloğu, günlük, sınırlı karakter gibi aldığı eleştirilere karşı cevap veriyor gibi duruyor. Daha önce aldığı Vine özelliği ile dikkatleri üstüne çeken Twitter, normalde 2 dakika 20 saniye uzunluğunda olan videoları kabul ederken şimdi ise 10 dakikalık videolar için düğmeye başmış durumda fakat 10 dakikalık bir video yüklemek için Güvenilir Hesap olmanız gerekmektedir. Eğer siz de güvenilir hesap olmak isterseniz Twitter Yöneticisine danışmalısınız. Reklam veren kullanıcılar ise Twitter Media Studio kütüphanesine girerek videolarını yükleyip yönetebilecekler.

Twitter Media Studio Nedir?

Twitter’da videolarınızı yönetmek, para kazanmak, videolarınızın içine altyazı, gift gibi özellikleri ekleyebileceğiniz bir kontrol platformudur. Twitter Media Studio kullanıcılarına profesyonelce hesap yönetmeyi amaçlayan ve çeşitli özelliğiyle kullanım konforu sağlayan harika bir özelliktir. Peki, bu özellikler nelerdir? Sizler için bu özellikler maddeler halinde yazının devamında açıklanıyor. Twitter video özellikleri arasında;

Video kalitesini arttırmak için küçük giftler ve altyazılar ekleyebilirsiniz.

Küçük fotoğraflarınızı değiştirebilir, videolarınıza başlık ekleyebilirsiniz.

İletişime Geç gibi harekete geçirici çağrı düğmeleri ekleyerek müşterilerinizin size daha kolay ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Eski videolarınızı tekrar hazırlayıp Tweet atabilirsiniz.

Gönderi Planlama seçeneği ile gönderilerinizi ileri bir tarihe ekleyip otomatik paylaşabilirsiniz.

Sadece yayınlanan değil yayınlanmayan içeriklerle de videolarınız kütüphanenizde yer alabilir.

Gönderi istatistiklerine kolayca erişebilirsiniz.

Birden fazla hesap ve kullanıcı ile kullanabilirsiniz.

Twitter’a Maksimum Kaç Dakikalık Video Yükleyebilirim?

Bu küçük birkaç adımı izleyerek siz de uzun videolarınızı hiçbir sorun yaşamadan Twitter’da paylaşabilirsiniz. Twitter Media Studio ve Twitter hesabınıza giriş yapmanız gerekiyor. Ana ekranda eski videolarınızı tekrar görebilirsiniz ve yeni medya yüklemek için seçenekler alanında karşınıza çıkacaktır. İstediğiniz herhangi bir videoyu eklemek için Medya yükle butonuna tıklayın. Yüklemek istediğiniz medyayı seçin. Videonuza altyazı, gift, başlık gibi eklemeler yapabilirsiniz. Medya otomatik yüklenirken yüklenme aşamasını ana ekrandan kontrol edebilirsiniz. Yükleyeceğiniz videoların şu özelliklerine mutlaka dikkat etmelisiniz.

Videonuza açıklayıcı bir metin eklemek isterseniz videonuzun sağ alt köşesinde yer alan mavi renkli Tweet butonuna tıklayın.

Açıklayıcı metninizi yazın

Ayrıca videolu paylaşımlarda karakter sınırlaması yoktur.

Tweet butonuna tıklayarak videonuzu yayınlayın.

Twitter Video Özellikleri Hakkında

Twitter’da yüklemek istediğiniz videolarınızın birkaç özelliği olmak zorundadır. Bunlar arasında en önemlileri ise MP4 ve MOV özelliğinde olanlar. Bu özellikler içerisinde kalan her videonuzu Twitter kullanıcı hesabınıza yükleyebilirsiniz. Ayrıca videonuzun özellikleri;

1GB’den daha az olmalı.

İş Ortağı olanlar için süre 10 dakikadır ve 10 dakikadan daha uzun videolar kabul edilemez.

Standart video süresi ise 2.2   saniye olan videolar olmalıdır.