+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Twitch Nasıl Bağış Atılır?

Twitch Nasıl Bağış Atılır?

2023-01-18 14:54:17

Twitch Nasıl Bağış Atılır?


Twitch kullanıcıları, Twitch nasıl bağış atılır? Konusunu araştırarak, beğendiği yayıncılara destek olmak ister. Kullanıcıların donate atabilmesi için, uygulamanın kurallarına uymak zorundadır. Twitch donate atılmasında PayPal yöntemini kullanır. PayPal sisteminin Türkiye ve bazı ülkelerde yasaklanmasından sonra, Twitch yayıncıları, diğer kullanıcıların bağış yapabilmesi için yan platformlar oluşturdu. Twitch bağış atma;

  • Bu işlem için kullanıcı kendi profilinden giriş yapmalıdır.
  • Bağış atacağı yayıncının profiline yer alan bağış linkine tıklar.
  • Açılan pencereden bağış miktarını giriş yapar.
  • Bağışta bulunan ekran ismini ekleme yapar.
  • Destekle butonu ile işlemi gerçekleştirir.

Yöntemi uygulanarak işlem gerçekleştirilir. Bu işlemlerin yerine getirilebilmesi için, bağış yapan kullanıcının bağış hesabının olması ve bakiyesinde bağış yapacak miktarda parasının olması gerekir.

Twitch Bağış Atarken Nelere Dikkat Edilmeli? 

Yayıncıları desteklemek isteyen Twich kullanıcıları, bağış yapmak istediği yayıncıdan emin olmalıdır. Yapılacak miktarı işlem tamamlanmadan son defa kontrol etmeli ve ekran ismini mutlaka uygulamaya eklemelidir. Bu işlemler bağış yapan için önemlidir. Çünkü bağış işlemi gerçekleştirildikten sonra, işlemi iptal etme şansı bulunmaz.

Twich Bağışı Nedir? 

Twitch kullanıcıları, uygulama içerisinde yayıncıları desteklemek ve motive etmek için bağışlarda bulunur. Twitch bağışları doğrudan para yatırmak olabileceği gibi, kazanımları olan Bit’lerle de yayıncıyı destekler. 100 Bit yaklaşık 1,40 dolardır. 

Twitch doğrudan bağış kabul etmez, yayıncıların veya yardım kuruluşlarının kendi bağış toplama sistemi üzerinden veya Tltify gibi platformları kullanarak bağışta bulunulur. Ayrıca platform kullanılarak yayıncıya abonelik, bağış, bit ve benzeri yollarla bağış toplayabilir. Şartlarının oluşması durumunda bu bağışlar vergiden düşülür.

Twitch Uzantılı Bağış Toplama Platformları Nelerdir? 

Twitch yayıncıları desteklemek için bünyesinde tüm kurumlara bağış toplamak üzere Twintch uzantılı bağış toplama platformları barındırır. Bu uzantılara yayıncının panelinde görülür. Donor Drive, BetterPlace, StreamLabs Charity, JustGivingve Tiltify bu platformlardan bazılarıdır.

Twitch Bağışları Nasıl Toplanır? 

Twitch bağışlarından faydalanacak kişi veya kuruluşların, Twitch uygulamasında üyelik işlemini yerine getirmesi ve yayın aracını etkinleştirmesi gerekir. Kullanıcı bu sayede abonelik, bağışlardan kazanım elde eder. Twitch üyelerinin bağışlardan kazanım elde edebilmesi için, Twitch uzantılı bağış platformlarından faydalanması gerekir. Bu kullanıcıların sohbet penceresinde mor onay işareti bulunur. Bu işaret o kullanıcının Twitch Partneri olduğu anlamına gelir.

Twitch Bağışlarında Yayıncılar Nelere Dikkat Edilmelidir? 

Twitch yayıncıları bağış toplamak adına, izleyicilerine yanıltıcı bilgi vermekten kaçınmalıdır. Bağış kabulünde şeffaf ve güvenli Twitch uzantılı platformların kullanılması güvenli ortam oluşturmak için önem arz eder. 

Bağış yapılmış olması, vergiden muaf olunduğu anlamına gelmez. Yardım amaçlı kabul edilen bağışlarda, yayıncılar net olmalı, yapılan bağışın ne kadarının yardım amaçlı kullanacağını açıkça ifade etmelidir. Yapıla bağışları doğrudan yardım kuruluşlarına aktaracağı yerine, bu yönde planlarının bulunduğunu belirtmelidir. Yayıncının yapılan bağış karşılığında, bağışta bulunana teşekkür etmesi, yayında beklenen davranış şeklidir.