+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Twitch Hesabı Nasıl Kapatılır?

Twitch Hesabı Nasıl Kapatılır?

2023-01-12 15:02:28

Twitch Hesabı Nasıl Kapatılır?


Twitch kullanıcıları bir süre sonra hesaplarını kapatmak istediklerinde, Twitch hesabı nasıl kapatılır? Konusunu araştırmak durumundadır. 2011 yılında yayın hayatına başlayan Twitch, yaklaşık 3 yıl sonra Amazon tarafından satın alındı. Bu durum kullanıcılarının da hızla artmasına katkı sağladı.

Televizyon programlarından, müzik programlarına kadar bir çok kullanım alanına sahip olan Twitch, şartlarını yerine getiren kullanıcılara ortaklık teklifinde bulunur. Bu sayede uyulamanın gelirlerinden faydalanmakta mümkündür. Tüm bu avantajlara rağmen, kullanıcı tercihine bağlı olarak üyeliğini sonlandırarak, hesabını kapatabilir. Uygulamanın geçici ve kalıcı olmak üzere iki türlü kapatma sistemi bulunur.

Twitch Hesabını Kalıcı Olarak Kapatmak 

Twitch hesabının kalıncı olarak silinmesi, silinen hesabın Twitch imkanlarından bir daha faydalanamayacağı anlamına gelir. Twitch hesabı;

  • Kullanıcı Twitch şifresi ile profiline giriş yapar,
  • Kullanıcı profilinde hesaplarım butonunda silinecek hesabı seçer,
  • Silinecek hesap görünmüyorsa arama yapılmalı,
  • Silinecek hesap seçilerek sil seçeneği seçilerek onaylanır,
  • Twitch kullanıcıya hesabı neden silmek istediğini soran içerik gönderir,
  • Kullanıcı hesap kapatma işlemini neden yaptığını yazarak iletiyi cevaplar,
  • Kullanıcıya onay kodu ve şifreli doğrulama linki gönderilir,
  • Kullanıcı onay kodu ile giriş yaparak şifresi ile işlemi onaylar,

Belirtilen yöntemler uygulanarak kalıcı olarak silinir. Kullanıcı tekrar uygulamayı açma istediğinde farklı bir hesap oluşturması gerekir.

Twitch Geçici Olarak Hesap Silme

Kullanıcılar kalıcı olarak hesaplarını silmek istemediklerinde bu yöntemi kullanabilir. Bu yöntem kullanıcı hesabını devre dışı bırakır ve dilediği zaman şifreli işlem ile tekrar uygulamayı kullanabilir. Bu yöntemin uygulanabilmesi için, kullanıcı profilinden giriş yaparak, kullanıcı hesaplarından giriş yapar. Bu bölümde seçenekler arasında yer alan, hesabı devre dışı bırak konumunu seçer ve işlemi tamamlar. Kullanıcı birden fazla hesaba sahipse hangisini devre dışı bırakacağını seçer. Diğer hesapları aktif olarak kalır.

Twitch Hesabını Kalıcı ve Geçici Silme İşlemleri Arasında ki Farklar 

Her ne kadar uygulanan yöntem aynı olsa da, Twitch hesabının kalıcı ve geçici silme işlemi arasında farklar bulunur. Hesabını kalıcı silenler, aynı hesapla uygulamaya tekrar giriş yapamazlar. Devre dışı bırak yönteminde, kullanıcı istediği zaman hesabına tekrar erişim sağlar. Bu yöntemde kullanıcı hesabında bulunan tüm işlemlere tekrar ulaşabilir. Kalıcı silme işleminde, kullanıcı hesabında bilgileri artık erişim sağlanamaz.

Twitch Hesabını Kapatanlar Nelere Dikkat Etmelidir? 

Twitch hesabının tekrar kapanması, hesaba bir daha ulaşılamaması, kullanıcı profilinde bulunan bilgilere erişememesi anlamına gelir. Kullanıcılar kalıcı hesap silme işlemi yapacaklarsa, uygulamada bulunan bilgilerinin yedeğini alarak, daha sonraki işlemlerinde kullanabilir. Uygulamada yaşadığı bir sorun için hesabını kapatacak kullanıcılar, kapatma işlemine ilişkin gönderilen linke, sebebini yazarsa ve ayrıca destek araçlarını kullanırsa, Twitch kullanıcılarına çözümler sunacaktır. Bu sayede kullanıcı hesabını kapatmak zorunda kalmaz.

Twitch Pirime Hesap Kapatma Nasıl Yapılır? 

Twitch uygulamasının Amazon tarafından satın alınması ile, Amazon Twitch Prime üyeliğini başlattı. Twitch Prime hesabını kapatacak kullanıcılar, hesabına kullanıcı şifresi ve kullanıcı ismi ile giriş yapar. Prime video hesabına giriş yaparak, hesap ayarları sekmesi altında bulunan üyeliğimi sonlandır seçeneğini tıklar ve işlemi onaylar.