+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Telegram Hesabı Nasıl Kapatılır?

Telegram Hesabı Nasıl Kapatılır?

2023-01-01 21:58:55

Telegram Hesabı Nasıl Kapatılır?


Anlık mesajlaşma uygulamalarından biri olan telegram hesabı nasıl kapatılır? hakkında sizlere detaylı bilgiler sunacağız. Whatsapp uygulaması kadar büyük bir kitleye sahip olan Telegram insanlar arasında popüler olmaya devam ediyor. Başka uygulamalardan sıkılan kişiler bu uygulamayı indirerek rahat bir şekilde kullanmaya başlayabilirler. Ancak bu uygulamayı beğenmeyen veya uygulamadan sıkılan kişiler kaldırmak isteyebilirler.

Telegram Hesabı Nedir?

Whatsapp uygulamasına rakip olarak Telegram gün geçtikçe kullanıcı sayısı artarak devam ediyor. Rus prgramcı Pavel Durov oluşturulan bu uygulama çoklu program özelliği sunarak kullanıcılara sesli ve görüntülü konuşma servisi sağlıyor. Gizliliği önem veren Telegram kendisi bile kullanıcıların mesajlarına ulaşamıyor. Bulut tabanlı bir mesajlaşma özelliği sunarak mesajları saniyeler içinde kaşınıza çıkartıyor. Kullanıcılar internet platformları üzerinden uygulamasını mobil telefonlarına indirerek kolay bir şekilde kurabilirler. 

Telefon numarası ile kayıt işlemlerini yaparak hızlı bir şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz. Görüntülü ve sesli mesaj özelliklerine sahip Telegram kurduğunuz gibi istediğiniz zaman kaldırma imkanınız da bulunuyor. Bir haberleşme uygulaması olan Telegram'ın ve kullanılması ücretsizdir. Google Play Store ve AppStore platformları üzerinden kolaylıkla indirebilirsiniz. Telegram Whatspp uygulamasına göre daha güvenli bir yapısı da bulunuyor.

Telegram Hesabı Kapatmak İçin Kullanılan Yöntemler

Telegram kullanan kişiler hesabı kapatma konusunda sürekli olarak sorular sorabiliyor. Telegram hesabının silinmesi için iki yöntem kullanılıyor.

  • Uygulama üzerinden hesap silmek,
  • Belli bir süre uygulamaya giriş yapmamak,
  • Yukarıda yer alan yöntemler sayesinde Telegram hesabını kolay bir şekilde kapatmanınız mümkündür.
  • Telegram Hesabı Kapatmak İçin Linki

Telegram sahip olduğu farklı özellikleri ile ön plana çıkan önemli bir uygulamadır. Bu uygulama Whatsapp gibi ayarlara girip silme işleminde bulunamazsın. Hesabı silmek isteyen kullanıcılar hesap silme linkine ihtiyaç duyar. İnternet üzerinden paylaşılan bu linke kolay bir şekilde ulaşma imkanınız bulunuyor.

Telegram Hesabı Kapatıldıktan Sonra Tekrar Hesap Açılabilir Mi?

Telegram hesaplarının kapatılması konusunda iki yöntemin kullanıldığını anlatmıştık. Bunlardan biri olan belli bir süre giriş yapılmayan hesaplar kalıcı olarak silinir. Hesaplarını bu şekilde kapatmak isteyen kullanıcılar bir daha hesaplarını geri getirmesi sözkonusu olmuyor. İkinci yol olarak linkten silmek isteyenler de hesapları kalıcı olarak silinir. Kalıcı bir şekilde hesabı silinenlerin mesajları da silinir. Bu durumda olan kişilerin tekrar yeni bir hesap açmaları gerekir.

Silinen Telegram Hesabını Geri Almak

Anlık mesajlaşma platformu Telegram yeni olduğu için uygulama hakkında yeteri kadar bilgisi olmayan birçok insan bulunuyor. Telegram hesabından sıkılan veya başka nedenlerden silmek zorunda kalanlar tekrar hesaplarını geri getirmek bazı programları yüklemeleri gerekir. Bunun için kullanıcıların bazı adımları takip etmeleri gerekir. Uygulamanın menü kısmında bulunduğunuz ülke seçilerek cep telefon numarası yazılır. Yer alan butona tıklandığından telefona bir kod gelecektir. Gerekli doğrulamalar yapıldıktan sonra Telegram uygulamasını kullanmaya başlayabilirsiniz.