+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Sosyal Medyada Paylaşım Yapmak İçin En İyi Zaman Hangisidir?

Sosyal Medyada Paylaşım Yapmak İçin En İyi Zaman Hangisidir?

2022-09-16 12:20:33

Sosyal medyada paylaşım yapmak için en iyi zaman kullanıcı kitlenizin aktif olduğu anlardır. Facebook, Instagram ve Twitter gibi kanallar, dijital pazarlama için mükemmeldir. Sosyal medya; televizyon ve radyo gibi geleneksel reklam araçlarına kıyasla düşük yatırım gerektirir. Ancak, herhangi bir eylem gibi, beklenen getiriyi elde etmek için stratejilere sahip olmak gerektiği açıktır.

Her sosyal ağın kendi kültürü ve davranış kalıbı olduğundan, içeriği en iyi zamanda yayınlamak ve mümkün olan en fazla sayıda kişiye ulaşmak için bu medyanın her birinin özelliklerini anlamak gerekir.

Bir Zaman Çizelgesi Ve Başlangıç ​​Sıklığı Planlayın

Yapmanız gereken ilk eylem, yayınların zamanlarını ve sıklığını belirleyen bir program düzenlemektir. İzleyicilerinizin özelliklerini ve günlük hayatını hesaba katmalısınız. Bu başlangıç ​​olacak ve sonraki sonuçları analiz etmek için bir temel oluşturacaktır.

Katılım Göstergelerini Analiz Edin

Sosyal ağlar, belirli bir yayını kaç kullanıcının görüntülediğini veya onunla etkileşimde bulunduğunu gösteren bir dizi veri ve bilgi sağlar. Ayrıca Instagram gibi platformlar, takipçilerinin platformda en aktif olduğu günleri ve saatleri gösteren grafikler sağlar. Bu, analizi çok daha kolay hale getirir.

İşlemi tekrarlayın

İlk gönderileri yayınladıktan sonra, erişim ve katılımı kontrol edip, süreci yeni günler ve saatlerle tekrarlamanız gerekli.  Böylece, gönderileri yayınlamak için gerçekten en iyi zamanın ne olduğuna dair karşılaştırmalar yapmak mümkün olacaktır. Bunu gerekli gördüğünüz kadar çok yapın.

Kullanıcıların sosyal ağları belirli zamanlarda daha fazla kullanmasını sağlayan birkaç faktör vardır. Örneğin, bütün gün çalışan bir kişi, öğle yemeği molasında veya akşam eve geldiği geç saatlerde sosyal medyaya giriş yapması muhtemeldir. Yoğun tempoda çalışan kişiler, evlerine döndüklerinde ve hafta sonlarında, dinlenmek istediklerinde, sosyal medyaya daha fazla zaman ayırırlar.

Genel Olarak, Gönderi Yayınlamak İçin En İyi Zaman Hangisidir?

Her işletmenin ve hedef kitlenin özelliklerinden dolayı evrensel bir kural olmamasına rağmen, sosyal ağlarda öncelikli kabul edilen zamanlar vardır. Bu zaman dilimleri, markanıza ve hedef kitlenize bağlı olarak genellikle 19:00 – 21:00 saatleri arasındadır.

Bu bilgilere ek olarak, kişisel profiliniz veya işletmenizin sayfası için daha yüksek erişim oranlarına ihtiyaç duyuyorsanız, SMM Panel hizmetlerinden yararlanabilir ve sayfalarınızı büyütebilirsiniz.