+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Sosyal Medyada Canlı Yayınlar Kayıt Altına Alınabilir Mi?

Sosyal Medyada Canlı Yayınlar Kayıt Altına Alınabilir Mi?

2022-10-30 08:33:27

Sosyal medya platformlarının kullanımlarının arttığı dönemlerde en çok merak edilen soruların arasında yer alan sosyal medyada canlı yayınlar kayıt altına alınabilir mi? sorusu herkes tarafından araştırılan bir konu olarak ortaya çıkmaktadır. Çeşitli sosyal medya uygulamalarının sunmuş olduğu canlı yayın imkanı ile birlikte takipçilerin istediği kişinin açmış olduğu canlı yayını izleyebilmesine imkan verilmektedir.

Sosyal Medyada Canlı Yayınlar

Özellikle instagram, Tiktok, Youtube, Facebook ve Snapchat uygulamalarının izin verdiği canlı yayın özellikleri içerisinde yer alan birtakım güncellemeler bulunmaktadır. Bu güncellemeler sürekli olarak takip edildiğinde yeniliklerden kullanıcılar haberdar olabilmektedir.

Canlı Yayınlar Kayıt Altına Alınabilir Mi?

Belirli sosyal medya platformlarının canlı yayın özelliklerine gelen kayıt edilebilme özelliği sayesinde biten canlı yayınları kaydetme butonu artık hesaplar içerisinde bulunabilmektedir. Canlı yayınların bitmesinin ardından silinen yayınlar artık sosyal medya uygulamalarında kayıt altına alınabilecek özellikleri sayesinde tekrar seyredilebilmektedir.

Ancak kaydedilen bu canlı yayınlar sadece kayıt edilmeyi isteyen kişi tarafından izlenebilmektedir ve takipçilerin izlemesi mümkün olmamaktadır. Yayın sahibinin galerisine kaydolan canlı yayınlar sadece galeri üzerine ham video görüntüleri olarak düşmektedir. Beğeni, takip yahut emoji görüntülemesi henüz bu canlı yayınların kaydı esnasında görüntülenememektedir.

Başkasının Canlı Yayınını Kaydetme İmkanı Bulunuyor Mu?

Kişiler sadece sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları canlı yayınları kendilerinin olmak şartı ile kaydedebilmektedirler. Başkalarının canlı yayınlarını kaydetme imkanı henüz sosyal medya platformlarında yer almamaktadır.

Canlı Yayın Tekrarı Hangi Sosyal Medya Uygulaması İle Seyredilir?

İnstagram uygulaması içerisinde yer alan canlı yayınlar hikaye bölümüne eklendiğinde yirmi dört saat boyunca geri dönüşümlü olarak seyredilebilmektedir. Ancak diğer sosyal medya uygulamalarında bu özellik bulunmamaktadır. Sadece Facebook Live uygulamasında yapılan canlı yayınlar daha sonraki zamanlar içerisinde seyredilebilmektedir.

Canlı Yayın Nereye Kaydedilir?

Canlı yayını kaydetmek için öncelikle herhangi bir sosyal medya uygulamasında canlı yayın açılmış olması gerekmektedir. Bu adımdan sonraki aşamada ise, canlı yayın bitiminde canlı yayını kaydet seçeneğine tıklanarak canlı yayının telefon içerisindeki bölümlerden uygun olanına kaydedilmesi sağlanabilmektedir.