+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Sosyal Medya Platformlarında Hashtag Kullanım Önerileri

Sosyal Medya Platformlarında Hashtag Kullanım Önerileri

2022-11-29 07:19:15

Hashtag kullanım önerileri ile çeşitli sosyal medya platformlarındaki gönderilerinizin gücünü artırmanız mümkündür. Hashtag'ler tüm sosyal ağlarda bulunmaktadır. Twitter, Instagram, Pinterest, Linkedin ve Facebook, bu aracın belirli konulara göre gönderileri düzenlemek veya haberleri ve olayları takip etmek için kullanılmasına izin veren ana sosyal ağlardır.

İyi kullanımları, sosyal medya gönderilerinizin görünürlüğünü/beğenilerini artırır, dolayısıyla sitenize yapılan ziyaretleri artırır. Örneğin, hashtag içeren tweetler, olmayan tweetlere göre iki kat daha fazla etkileşim oluşturur. Instagram'da bu etiketleri içeren görseller, içermeyenlere göre %15 daha fazla beğeni alıyor.

Sosyal Ağlarda Hashtag Kullanım Önerileri

Facebook: Bir veya iki adet yeterlidir. Bu sosyal ağda hashtag'lerin tanıtımı ilk başta pek işe yaramadı. Zamanla, kullanımının faydalı olduğu ve idealin gönderi başına ikiden fazla olmadığı görülüyor.

Twitter: Tweet başına iki hashtag'i aşmayın. Bir veya iki hashtag içeren gönderiler %21 daha fazla etkileşim ve %55 daha fazla retweet elde ediyor.

Instagram: Resim başlığına 11 veya daha fazla hashtag ekleyin. Birinin kötüye kullanmaması gerektiği söyleniyor, ancak Instagram'da 11'den fazla hashtag ile görüntü paylaşan nişan yarışını kazanır.

Aramada önerilen hashtag'ler, kullanmayı düşündüklerinizle ilgili yenilerini keşfetmenin harika bir yoludur.

Her Sözcüğü Hashtag İle Ayırmayın

Hashtag beynimiz tarafından ayrı ayrı okunur. Okuma sıkıcı, karmaşık hale gelir ve belirli bir niş için kırılacak içeriği kaybeder. Bu nedenle hashtag'leri çok fazla kullanmayın ve bunları sözcüklerle ayırmayın.

Büyük Harf Kullanın

Her zaman sadece hashtag'de bir kelime kullanılması tavsiye edilir. Bununla birlikte, bazı markaların genellikle iki adı vardır ve hashtag'de tek bir kelime olması pek olası değildir. Bu nedenle, her kelimeyi belirtmek için büyük harfler kullanmak bir ipucu.

Birçok Kelimeyi Birlikte Yazmayın

Okumak karmaşıktır, sözcükler karışıktır ve yazmanın estetiği düzgün olmayacaktır. Biraz araştırma yapın, söz konusu hashtag'i kullanmanın en iyi yolunu veya varsa başka bir yolu görün. Öyleyse, eğer olumlularsa, gelecekteki gönderinizi trend konularla ilişkilendirin.

Yayınınıza Göre Bir Hashtag Kullanın

Genellikle bazı gönderiler, yazının konusu dışında kalan bir şeye atıfta bulunmaya çalışır. Öyleyse, bu duruma dikkat edin, gönderi ve hashtag uyumlu olmalıdır. Bu bilgilere ek olarak sosyal ağlardaki paylaşımlarınızı SMM Panel hizmetleri ile zenginleştirebileceğinizi unutmayın.