+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Slayt Hazırlamak İçin En İyi Programlar

Slayt Hazırlamak İçin En İyi Programlar

2022-10-09 09:11:47

İnsanlar hem öğrencilik yıllarında hem de iş hayatlarında etkili sunum yapabilmek adına slayt hazırlamak için en iyi programlar nelerdir bilmek isterler. Sunum hazırlarken çoğu kişinin aklına ilk başta PowerPoint gelse de sunum hazırlamak için kullanılabilecek çok sayıda slayt programı bulunmaktadır.

Bu slayt programlarının hepsi birbirinden farklı özelliklere sahiptir. Bazı programlar ücretliyken bazıları ücretsiz, bazılarının kullanımı kolayken bazılarının zordur. Ama aynı zamanda hazırlanan sunumun kalitesi kullanılan slayt programının ne kadar özelliğe sahip olduğuyla doğru orantılıdır.

Slayt Programları Nelerdir?

Etkili sunum yapmak için kullanabileceğiniz slayt programları şu şekildedir;

  • Prezi
  • Google Slides
  • Slide Rocket
  • Canva
  • Ludus

Elbette bunlarla sınırlı kalmamakla birlikte onlarca slayt programı bulunmaktadır. Sadece bu programlar arasında bunlar en çok kullanılan ve en iyi özelliklere sahip programlardır.

Prezi

Prezi hem tarayıcı hem de mobil cihazlar üzerinden kullanabileceğiniz bir slayt hazırlama programıdır. Akıllı telefonunuza indirerek de kullanabileceğiniz bu program hareket halindeyken bile sunum hazırlamanıza olanak sağlamaktadır. Kullanımı ilk başlarda karışık olan bu programa kısa sürede alışabilir ve etkili sunumlar hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız sunumları çevirim içi veya çevirim dışı olarak görüntüleyebilir ve e-posta üzerinden de paylaşım yapabilirsiniz.

Google Slides

Google hesabınız aracılığıyla kullanabileceğiniz bir slayt programıdır. Google hesabı olan herkese ücretsiz olan bu program özellikle sunum hazırlamak için çok vakti olmayan kişilerin kullanmayı tercih ettiği bir uygulamadır. Aynı sunum üzerinde farklı cihazlardan işlem yapılabildiği için özellikle ekip çalışmalarında sıkça kullanılmaktadır.

Slide Rocket

PowerPoint'e alternatif olarak piyasaya sunulan bu program en çok kullanılan programlar arasında yer almaktadır. PowerPointte hazırlanan slaytları da açabileceğiniz bu program kullanım kolaylığı açısından ön plana çıkmaktadır. Program içerisinde bulunan tasarımsal özellikler sayesinde profesyonel sunum hazırlamanıza yardımcı olur.

Canva

Sadece bir sunum programı olmayan Canva, web sitesinden, sosyal medya tasarımına ve ayrıca kartvizite kadar birçok şablon hazırlamanıza yardımcı olacak bir programdır. Hem tarayıcı hem de mobil cihazlar üzerinden kullanabileceğiniz program size profesyonel sunum hazırlama konusunda oldukça yardımcı olacaktır. Ücretsiz seçeneğinin yanında ücretli olarak da ekstra özelliklerinden faydalanabilirsiniz.