+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Rusya’da En Çok Kullanılan Sosyal Medya Siteleri

Rusya’da En Çok Kullanılan Sosyal Medya Siteleri

2022-09-29 15:40:06

Rusya'da en çok kullanılan sosyal medya siteleri internet kullanıcılarının en çok merak ettiği konular arasında yer almaktadır. Dünya genelinde en popüler olan sosyal medya platformlarının başında Facebook ve Instagram gelmektedir.

Rusya ve Çin gibi ülkeler de ise bu durumda büyük bir farklılık görülmektedir. Rusya sosyal medya kullanımı açısından diğer ülkelerden kendini ayırmış ve sıklıkla kendi sosyal medya sitelerinin kullanılmasını ön plana çıkartmıştır.

En Popüler Sosyal Medya Platformları Hangileridir?

Rusya'da sadece kendi oluşturdukları sosyal medya platformları değil dünya genelinde sıklıkla tercih edilen platformlar da popülerler sıralamasında yer almaktadır. Bu sosyal medya platformlarından en popülerlerini maddeler halinde sizlere sunuyoruz,

 VK.com

​​​​​​VK yada geçmiş dönemlerde bilinen adıyla VKontakte Rusya'da faaliyet gösteren en popüler sosyal medya platformlarının başında gelmektedir. Aylık 100 milyondan fazla aktif kullanıcı sayısına sahip olan bu platform Facebook platformunun Rusya'ya uyarlanmış bir versiyonu olarak bilinir.

Her kullanıcının kendine ait bir profili vardır ve durum güncellemeleri, fotoğraf video paylaşımı, farklı profilleri takip etme özelliği gibi Facebook'da olan pek çok özelliğe sahiptir.

 OK.RU

OK.ru Rusya'da en çok tercih edilen sosyal medya platformları arasında ikinci sırada yer almaktadır. Platform aylık ortalama 70 milyon ve üstü kullanıcı sayısına sahiptir. Bu platformun ismi Rusçadan Türkçe ‘ye sınıf arkadaşları olarak çevrilen Odnoklassniki kelimesinin kısaltılmış halidir.

Rusya'da orta yaşlı kesimin sıklıkla tercih ettiği bu sosyal medya platformu VK benzeri özellikler sunmaktadır. Arkadaşlarınızı arayabilme, görüntü paylaşımı yapma, karşılıklı takipleşme ve detaylı arama parametreleriyle ön plana çıkmaktadır. OK.ru isminin neden sınıf arkadaşları olduğu sorusunun cevabı ise eski sınıf arkadaşlarınızı bulabilme ihtimallerinizi arttıran farklı parametrelere sahip olmasıdır.

 MOİ MİR

Türkçe anlamı "Benim Dünyam" olan bu sosyal medya platformu Rusya'da en popüler sosyal medya siteleri listesinde üçüncü sırada yer almaktadır. Aylık ortalama 30 milyon kullanıcıya sahip olan bu uygulama genç kesimin en çok tercih ettiği platformların başında gelmektedir.

Bunun en temel nedeni ilgi alanı aynı olan kişilerin birbirini bulmasına, ilgi alanlarına göre aktiviteler yapabilmelerine olanak sağlamasıdır. Gruplar bölümü aracılığıyla sizinle aynı duyguları hisseden kişileri bulabilme imkanına sahip olabilirsiniz.

Facebook

Ve elbette tüm dünyada yaklaşık 3 milyar kullanıcıya ev sahipliği yapan bu sosyal medya platformu da Rusya'da en çok tercih edilen sosyal medya platformları arasına girmeyi başarmıştır. Facebook Rusya'da aylık ortalama olarak 50 milyon kullanıcıyı platformda barındırmaktadır.

​​​​​​Facebook her geçen sene Rusya'da kullanıcı sayısını arttırmak ve kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılamak için yenilikçi adımlar atmaktadır. Rusya'da iş dünyasının sıklıkla tercih ettiği Facebook'dan sonra listemizde ki bir diğer sosyal medya platformu,

 YouTube​​​​​​

Video içerikleri üretilebilen ve paylaşılabilen bu sosyal medya platformu da Rusya'da en çok kullanılan platformlar arasına girmiştir. YouTube sadece Rusya'da değil global olarak tüm dünyada sayıları milyonları aşkın kullanıcılara hizmet vermektedir.

 Instagram

Listemizin olmazsa olmazlarından biriside Instagram'dır. Instagram fotoğraf, video paylaşımı, hikaye ve dm aracılığıyla iletişim kurma özellikleri sayesinde tüm dünyada özellikle de Rusya'da yükselişine devam etmektedir. Rusya'da 50 milyon ve üzeri aktif kullanıcıya sahip olan bu platform kullanıcılarının büyük bir kısmı kadınlardan oluşmaktadır.

 LiveJournal

2000'li yılların başında kurulan bu platform blog tarzı da bir yapıya sahiptir. Kullanıcılarının uzun makaleler yazmasına olanak sağlar ve diğer kullanıcılar bu yazıların üzerine tartışabilir. Birbirinden farklı milyonlarca makaleyi bünyesinde barındıran bu blog sitesi Rus vatandaşlarının en çok tercih ettiği platformlar arasında büyük bir öneme sahiptir.