+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Reels Video Nedir? Reels Video İle Keşfete Çıkma Olanakları

Reels Video Nedir? Reels Video İle Keşfete Çıkma Olanakları

Instagram uygulamasını kullanan kişiler reels video nedir? reels video ile keşfete çıkma olanakları neredeyse her kullanıcı tarafından araştırılan ve merak edilen bir konu olmuştur. İnstagram da hemen hemen her gün zaman geçiriyoruz. 2021 yılının Ocak ayında açıklanan bir rapora göre Türkiye İnternet ve Sosyal Medya Alışkanlıkları istatistik verilerine göre, Türkiye’deki sosyal medya kullanıcılarının %89.5’i oranında instagram uygulamasını aktif olarak kullanıyor. Popüler hesap yönetimi ve işletmeler için; hedef kitlenin ve takipçi hedefi etkilemesi, profil veya marka bilinirliğinin artması ve dikkat çeken ürünlere ve içeriklerle daha fazla etkileşim kurulması önem arz ediyor.

Instagram Keşfet Nedir?

Instagram ana sayfamıza genellikle takip ettiğimiz kişilerin gönderileri gözükür. Bazen de önerilen hesaplar ve reklamları görürsünüz. Fakat keşfet bölümünde durum bundan biraz daha değişik. Burada herkesin kendi ilgisi çeken kategorilere hitap eden, kişisel olarak hazırlanmış olan gönderi önerileri de bulunuyor. Karşımıza çıkan gönderilerin ortak özelliği beğendiğimiz veya takip ettiğimiz hesapların içeriklerine benzer yüksek etkileşimli gönderiler olmasıdır.

Instagram Reels Nedir?

Reels videoları gönderi ya da hikaye olarak da paylaşılabilecek, ayrıca herkese açık olarak hesaplar videolarının keşfet bölümünde Reels’a ayrılmış olan bölümde görülmesini sağlayabilecek. Reels seçeneği ile sunulan yaratıcı araçlar ve keşfet bölümündeki bu yeni bölüm ile instagram, kullanıcılara içerik üreticisi olma ve dünyanın her bölgesinden keşfedilme imkanı sunmayı amaçlıyor.

Instagram Reels Nasıl Kullanılır?

Instagram reels özelliği kullanıcılarına maksimum 15 saniye süreli müzik eklenebilen videolar paylaşma imkanı sunan bir içerik üretilen formattır.

Instagram uygulamasına giriş yaparak hikaye paylaşılan bölüme gelin.

Ekranın alt bölümünde göreceğiniz reels yazısına tıklayın.

Eğer reels bölümüne bir video veya görsel yükleyecekseniz, galerinizden istediğiniz içeriği seçerek düzenleyip yükleyebilirsiniz. İsterseniz müzik ekleyip hemen ardından paylaşabilirsiniz.

Eğer video kayıt düğmesine basarak video çekmek isterseniz. Reels‘in kendine has özelliklerinden faydalanabilirsiniz. Dilerseniz daha önce böldüğünüz videoları birleştirebilirsiniz ve ayrıca videoya renk katmayı düşünürseniz de sol tarafta yer alan reels düzenleme sekmesinde bulunan gerekli ayarları yapıp içeriğinizi paylaşabilirsiniz..

Reels de orijinal ses kullanan kişiler herkese açık hesaplarda paylaştığı bu sesi başkaları da kendi reels videolarında kullanabilme durumu var. Ayrıca bir reels özelliği içerisinde bir çok araç sayesinde çok yaratıcı ve gerçekçi videolar çıkarabilirsiniz.