+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Pinterest Hesabı Nasıl Kapatılır?

Pinterest Hesabı Nasıl Kapatılır?

2022-12-17 14:04:45

Pinterest Hesabı Nasıl Kapatılır?

Pinterest uygulamasını artık kullanmak istemeyenler hesaplarını pasif duruma getirmek için pinterest hesabı nasıl kapatılır? sorusunun cevabını merak ediyor. Öncelikle cihazınızdaki pinterest uygulamasını açınız. Ardından aşağıdaki adımları takip ediniz;

  • Sağ üst köşede yer alan profil resminize tıklayarak, "Ayarlar" bölümüne geliniz
  • "Ayarlar" bölümündeki "Hesap yönetimi" butonuna tıklayınız
  • En alt bölümde "Hesabı sil" kısmına dokununuz.

Böylece pinterest hesabınız kalıcı olarak silinmiş olacaktır. Bu uygulamayı silme amacınız verimli olarak nasıl kullanacağınızı bilmediğinizden kaynaklı ise aşağıdaki başlıkları incelemenizde fayda vardır.

Pinterest Nasıl Doğdu?

Amerika'da Paul Sciarra, Evan Sharp ve Ben Silbermann tarafından 2010 yılında uygulamanın kurulumu gerçekleşir. Avrupa ve Amerika'nın en trend uygulamaları arasında yerini alır. Pinterest üyelerine iki ayrı paylaşım seçeneği sunar. Yani kullanıcılar dilerlerse kendi ürettikleri içerikleri paylaşabildiği gibi, başkalarının içeriklerini de paylaşma imkanına sahiptir. Pinterest, bunu ifade etmek için "pinlemek" tabirini kullanır. Kadın kullanıcıların daha yoğun olduğu bu uygulamada, pinlenen paylaşım panoya eklenir ve kategorisel olarak paylaşım şansı doğar.

Pinterest Pin Ve Pano Nasıl Kulanılır?

Pin ve pano adları verilen iki kavram bu uygulama ile özdeş hâle gelmiştir. Pin, internet ve pinterestte kaydetme ihtiyacı duyduğunuz içerikleri saklamaya yarar. Bu pinler düzeni sağlamak ve aranılan içeriği kolayca bulmak için konu ve temalarına göre ayrılır. Bu ayrımı sağlayan panele de pano adı verilir.

Pinterest Ana Sayfa Akışı Nedir?

Ana sayfa akışında sizin son etkinliklerinize göre belirlenen pinler ve iletmelerin bulunduğu kısımdır. Takip ettiğiniz kişilerin güncel içeriklerini kolayca buradan takip edebilirsiniz. Ayrıca arama motoruna aradığınız konu ile alakalı anahtar kelime yazarak, istediğiniz içeriğe ulaşma şansı yakalarsınız.

Pinterest Ne Gibi Avantajlar Sağlar?

Pin, pano ve arama motoru ile bir uygulamadan sağlayabileceğiniz faydaların pek çoğunu sağlarsınız. Yaptığınız aramalar doğrultusunda beklentinizden daha fazla bilgiye ulaşırsınız. Yeni keşifler, yeni fikirler edinmenizi sağlar. Gelişen fikirler daha üretken olmanızın önünü açacaktır. Bu çok önemli bir detaydır. Sizin yaşamınız için birçok avantaj sağlar. Örneğin, bir dükkan açarak ya da online olarak ticarete atılmak mı istiyorsunuz? pinterest dünyasından edindiğiniz fikirler ile kendi özgün tasarımlarınızı oluşturabilir, çok kârlı işlere imza atabilirsiniz. 

Modadan mimariye, bilimden teknolojiye, sanattan edebiyata, geziden gastronomiye daha pek çok alanda bilgi ve fikir edinebileceğiniz bu platform sınırsızlıklarla doludur. Hayal gücünüzün sınırlarını zorlayan fikirlerinizi fiilen harekete geçirerek, ticaret sektöründe sıra dışı atılımlar yapabilirsiniz. 

Sadece ticaret anlamında değil, kişisel gelişim, hobi ve sanatsal faaliyetler açısından da sizi destekleyecek pek çok farklı alan bulma şansınız vardır. Çeşitli alanlarda zengin içeriklerin bulunmasını sağlayan markalar ve üretken içerik sahipleri sayesinde hem kişisel hesapların hem de markaların en vazgeçilmez platformlarından biri halini almıştır.