+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Pinterest Hesabı Nasıl Açılır?

Pinterest Hesabı Nasıl Açılır?

2022-12-17 13:55:36

Pinterest Hesabı Nasıl Açılır?

Pinterest, yoğunluk olarak görsellerin paylaşıldığı sosyal paylaşım sitelerinden birisidir. Kullanım oranı her geçen zaman artmaya devam etmektedir. Ülkemizde de önceleri pek bilinmeyen ama günümüzde bir çık kişinin ilham almak için kullandığı uygulamalardan birisidir. Pinterest, kelime anlamı olarak ilginizi çeken görseller anlamına gelmektedir. Bu uygulamada ilginizi çeken görselleri, panolara ayırabilir, telefonunuza indirebilirsiniz. Peki, Pinterest uygulaması nasıl kullanılır ve pinterest hesabı nasıl açılır? 

Pinterest Hesabı Açmak

Pinterest uygulamasını kullanmak için uygulamaya üye olmanız gerekmektedir. Üye olmadan önce akıllı cep telefonunuzun mağaza bölümünden Pinterest uygulamasını indirerek veya cihazınızın tarayıcısına Pinterest uygulamasını aratarak giriş sayfasını açmak gerekir. Açılan sayfada;

  • Güncel olarak kullandığınız e-posta adresinizi girin.
  • Alt kısma kendi belirlediğiniz parolanızı girin.
  • Bir alt bölmeye ise yaş bilginizi doğru bir şekilde girin.
  • Bilgilerinizi girdikten sonra devam et kısmına tıklayın ve açılan diğer sayfada ilginizi çeken pinlere göz atın. 

Aynı zamanda uygulamaya giriş yaparken Facebook ile giriş yapma seçeneğini tercih edebilir ve Pinterest hesabınızı, Facebook hesabınıza bağlayabilirsiniz.

Nasıl Kullanılır?

Pinterest uygulamasının kullanımı oldukça basittir. Uygulamaya üye olduktan sonra e-posta adresi ve şifreniz ile istediğiniz zaman giriş yapabilirsiniz. Pinterest uygulamasında beğendiğiniz gönderileri kendi panonuza kaydedebilir ve telefonunuza da indirebilirsiniz. Uygulamayı kullanırken veya görselleri telefonunuza indirirken herhangi bir ücret ödemesi söz konusu değildir. 

Uygulamaya giriş yaptığınızda üst kısımda yer alan arama motoruna ilginizi çekenlerle ilgili kelimeleri aratarak tüm gönderileri görebilirsiniz. Bu gönderileri farklı başlıklar altında toplayabilirsiniz, kaydedebilir veya indirebilirsiniz. Aynı zamanda ilginizi çekecek olan görselleri paylaşan diğer gönderileri paylaşan kullanıcıları da takip edebilirsiniz.

Pinterest Hesabından Çıkış Yapmak ve Hesabı Kapatmak

Pinterest uygulamasını kullanmak istemiyorsanız hesaptan çıkış yapabilir ve cihazınızdan uygulamayı silebilirsiniz. Tekrar giriş yapmak istediğiniz zaman uygulamayı tekrar indirerek daha önceden belirlemiş olduğunuz e-posta ve şifreniz ile kolayca giriş yapabilirsiniz. Tekrar giriş yapmak için e-posta adresinizin güncel olması ve erişiminizin olması gerekir. Doğrulama kodunun her zaman e-posta adresinize gönderildiğini unutmamalısınız. Eğer sayfanızı komple silmek istiyorsanız;

  • Pinterest hesabınıza giriş yapın.
  • Sağ alt kısımda yer alan profil kısmına tıklayın.
  • Sağ üst kısımda yer alan ayarlar kısmına tıklayın.
  • Açılan sayfada hesap yönetimi kısmına tıklatın. 

Daha sonrasında açılan sayfada en alt kısma gelerek hesabı sil seçeneğine tıkladığınız zaman hesabınızı kolayca silmiş olacaksınız. Sonrasında tekrar üye olmadan aynı e-posta ve şifre ile sisteme giriş yapmanız mümkün olmayacaktır.

Hesabınızı Silmek İçin E-Posta Bilgilerinizin Güncel Olması

Pinterest uygulamasını yukarıdaki adımları uygulayarak kolayca silebilirsiniz. Ancak silmeyi onayladıktan sonra güvenlik açısından erişime izin vermiş olduğunuz e-posta adresinizi ve uygulamaya girerken kullandığınız şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Eğer şifrenizi unuttuysanız öncelikle şifrenizi güncellenmeniz gerekir, güncel bir şifre girmemeniz durumunda hesabınızı silmeniz mümkün olmayacaktır.