+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Markalar Açısından TikTok’un Faydaları Nelerdir?

Markalar Açısından TikTok’un Faydaları Nelerdir?

2022-09-15 11:43:37

İnternetteki en güncel ve öne çıkan platform TikTok. Kısa videolara dayanan Çin menşeili sosyal ağ, giderek daha fazla takipçi kazanıyor ve yavaş yavaş markaların da dikkatini çekiyor. Uygulamanın geçen yılki indirme sayısı YouTube ve Snapchat'i geçti.

Bu nedenle sosyal ağlarda kendi imajınızı veya markanızın imajını oluşturmak istiyorsanız TikTok'a yatırım yapmalısınız.

TikTok İle Diğer Sosyal Ağlar Arasındaki Fark Nedir?

Çok basit bir şekilde TikTok; 15 ile 60 saniye arası kısa videolardan oluşan bir sosyal ağ olarak açıklanabilir. Çoğu içerik oluşturucu, burada arka plana sesler ekleyerek içerikler oluşturuyor ve takipçileri ile paylaşarak büyük etkileşimler elde ediyor. Ek olarak; efektler, filtreler ve geçişler için birçok video düzenleme ve zenginleştirme seçeneği de bulunuyor. Ayrıca dublajlı videolar, bu sosyal ağın ana fenomenlerinden birisi.

Bu sosyal medya platformunun başarısını fark eden Instagram, kendi benzer özelliğini yarattı: Reels. Öyleyse neden markalar ve yatırımcılar tarafından bu kadar talep görüyor? Uygulamanın aktif kullanıcı kitlesi, çoğu z kuşağının bir parçası olan 500 milyon kullanıcıya ulaşıyor. Dolayısıyla TikTok'ta var olmak, pratikte Facebook kullanmayan, uzun videolara veya eski stratejilere sabrı olmayan bir nesle ulaşmak anlamına geliyor.

25 yaşın altındaki bir yaş grubu tarafından fazlasıyla kabul gören bir sosyal ağdır ve içerik oluşturma kolaylığı da yine bu kitleyi büyüleyen unsurlar arasındadır.

TikTok'a Yatırım Yapmak Markanız İçin Avantajlı Mı?

Bu sosyal ağa yatırım yapmak, pazarlama stratejilerinde gençlerin dikkatini çekmeyi hedefleyen markalar için büyük önem taşır. Ayrıca bu platform, katlanarak büyüyen bir sosyal ağdır. Ağ, pazarlama için kullanılması mümkün birçok fırsatı içerisinde barındırmaktadır. Örneğin, viral pazarlama tamamen TikTok ile ilgilidir.

Düetler, tepki videoları veya komik montajlar TikTok'un başarılı içeriğinin bir parçası olduğundan, bazı trendlere yönelmek ve bunu markanızı veya ürününüzü tanıtmak için kullanmak çok kolaydır. Marka çıkartmaları oluşturmak mümkün olduğu için düşük yatırımla çok organik bir promosyon oluşturmak da mümkündür. Aslında bu durum, TikTok'un bir başka avantajı. İçerik üretimi, fikirlerde büyük prodüksiyonlardan daha fazla değere sahiptir. Bu nedenle, bu sosyal ağa uygun içerik üretmek için büyük miktarlarda yatırım yapmak gerekli değildir.

Eğer markanız için TikTok profilini büyütmeye yönelik adımlar atmak istiyorsanız, SMM Panel hizmetleri ile tüm hedeflerinizi gerçekleştirebilmeniz mümkündür.