+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Linkedin Hesabınıza Cv Ekleme

Linkedin Hesabınıza Cv Ekleme

2022-12-17 13:48:50

Linkedin Hesabınıza Cv Ekleme

Linkedin’de üzerinden iş ilanlarına başvuru yapanların en merak ettiği konu linkedin hesabınıza cv ekleme meselesi ile ilgilidir. Linkedin platformunu kullanmıyorsanız “Hemen Katıl” bölmesinden konuya çözüm bulabilirsiniz. Şifre belirledikten sonra üye olma işlemini gerçekleştirirsiniz. Linkedin’i sadece web sitesi yoluyla değil, iOS ve Android telefonlara indirebileceğiniz uygulama sayesinde de kullanabilirsiniz. Üyelik işlemi halledildikten sonra ilk yapılması gereken profil bilgilerinizi tam girmektir. 

Profil bilgilerinize; eğitim, iş deneyimi, yetenekleriniz gibi kısımlar mevcuttur. Bu alanları düzgün ve doğru şekilde doldurduğunuzda mesleğinize uygun iş ilanlarına ulaşmanız kolaylaşır. Ayrıca işiniz ile alakalı yeni kişiler ile bağlantı kurmanız kolaylaşır. Linkedin üzerinden oluşturduğunuz profili iş başvurularında da kullanabilirsiniz. Buraya özgeçmişinize ait bilgilerinizi tanımlayabilirsiniz.

Linkedin Üzerinden İş Başvurusu

  • Linkedin iş başvurusu için izlenecek adımlar aşağıdaki şekildedir;
  • Başvurmayı düşündüğünüz iş ile alakalı ilanı arayınız.
  • İş ilanının başlığına tıklayıp iş ile alakalı ayrıntılara ulaşınız.
  • İlan içinde yer alan “Kolay Başvuru” bölmesine geliniz.

Buraya kolayca başvurarak , iş ilanı için yapılacak başvuruyu direkt Linkedin sayesinde yapılmasına destek sağlar. Ama “Başvur” butonu varsa, işlem yapılacak kurumun web sitesi yoluyla gerekli işlemlere devam edilmesini sağlar. Kişinin isteğine bağlı olarak CV kaydetmek amacıyla “CV Yükle” butonu ile birlikte bu platformda kayıtlı olan özgeçmişi ilave ediniz. Ardından “Başvuruyu Gönder” seçeneği ile işlemi tamamlayın.

Yüklenen Cv'de Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

  • CV yükleme sırasında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır;
  • Özgeçmiş ile alakalı dosyanın boyutu en çok 5 MB olmalıdır.
  • Özgeçmiş formatı PDF veya Microsoft Word dosyası olmalıdır.

Bütün bunlara ek olarak profile fotoğraf eklemeyi unutmayın. Linkedin fotoğraf boyutunun en çok 8 MB olması gerekir. Bu ayrıntıyı atlamayınız. Üzerinde fazla oynama veya kırpma gerektirmeyen fotoğraflar tercih ediniz.

Linkedin Hesap Dondurma İşleminde İzlenecek Adımlar

Artık linkedin hesabınızı çeşitli sebeplerden dolayı kullanmak istemiyorsanız dondurmanız mümkündür. Linkedin bununla da kalmayıp hesabınızı tekrardan aktive etme şansı tanıyor. Sadece hesabı dondurduktan 24 saat gibi bir süre geçesi gerekiyor. Linkedin hesabını dondurmak için izlenecek adımlar şunlardır;

Ana sayfanın üst kısmında bulunan, profil fotoğrafının olduğu bölüme tıklayınız.

Ekrana yansıyan görüntüleri listeden “Ayarlar ve Gizlilik” bölmesine geliniz.

“Hesap” bölümünün içinde “Hesap yönetimi” bölmesine yönelin ve “LinkedIn hesabınızı dondurma” ile son kısma ulaşınız.

Ardından hesabı dondurmaya neden ihtiyaç duyduğunuza dair bir soru tarafınıza yönlendirilecektir. Bu kısımda ilgili seçeneği seçtikten sonra, şifrenizi tuşlayınız. “Hesabı dondur” bölümüne basınca işleminiz sonlanacaktır.

Linkedine Dil Ekleme Yöntemi

Linkedin’de istediğiniz dil seçeneğini kullanabileceğiniz gibi aynı anda iki farklı dil kullanma imkanına da sahipsiniz. Sadece yapmanız gereken; profil resminiz üzerinden “Profil görüntüle” bölmesi tuşlamaktan ibarettir. Bundan sonra ise “Profil bölümü ekle” bölmesiyle “Desteklenen diller” tuşlanır. 

Niyetinde “Farklı dilde profil ekle” seçeneğinin hemen yan tarafındaki "+" işaretine geliniz. Bu kısımda artık seçmek istediğiniz dil seçeneğini seçiyorsunuz ve işlemi sonlandırıyorsunuz. Çok basit bir şekilde linkedin tarafından sağlanan bu ayrıcalığı kolayca kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken sadece gerekli adımları uygun şekilde takiplemek.