+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Linkedin Hesabı Nasıl Kapatılır?

Linkedin Hesabı Nasıl Kapatılır?

2022-12-17 13:43:07

Linkedin Hesabı Nasıl Kapatılır?

Linkedin kullanmayı artık tercih etmeyenler linkedin hesabı nasıl kapatılır? sorusuna merakla yanıt arıyor. Linkedin hesabınızı kapattığınız zaman artık kalıcı bir şekilde profiliniz kaldırılacaktır. Bu profilde bulunan ve sizin için gerekli olan verilerinizin silinmemesi için "Basic" hesabını ücret ödemeden kullanabilirsiniz. Linkedin hesabı "Ayarlar ve Gizlilik" bölmesinden kapatılır. Şimdi adım adım yapmanız gereken aşamalara göz atalım.

"Ayarlar ve Güzlilik" bölmesinde bulunan "Hesap yönetimi" kısmındaki "Hesap tercihleri" üzerinden "Hesabı kapat" seçeneğine tıklayın.

  • Hesabınızı neden kapatmak istediğinizi tercih ettikten sonra "İleri" tuşuna basın.
  • Hesabın şifresini son kez giriniz ve "Hesabı kapat" butonuna tıklayınız

Bu işlemi tamamladıktan sonra artık hesabınız kalıcı olarak kapatılacaktır. Linkedin ekibinden ayrılma sebebiniz dönüt alamamaksa, bu hesabınızı iptal etmek yerine aşağıdaki başlıklara göz atarak daha aktif bir şekle sokabilirsiniz.

Linkedin Nasıl ve Neden Doğdu?

Linkedin, Amerika'da kurulmuştur. 2002 yılında kurulumu sağlanan platform 2003 yılında aktif olarak kullanıma sunulmuştur. Platformun kullanım alanı daha çok iş hayatına atılmaya hazırlanan, iş arayan ve iş değişikliği yapmak isteyenler için tasarlanmıştır. İnsanların birbiri ile bağlantı kurarak, her alanda ve çevreden insanın birbiri ile iletişim kurmasına teşvik ediyor. Yani sadece kıdemliler paylaşımda bulunsun tecrübesiz ve az tecrübeliler onu takip etsin gibi bir fikir yapısı hakim değildir. Çok tercih edilen bir platform olmasının en büyük sebebi belki de budur.

Linkedin Nasıl Kullanılır?

Sosyal medya hesaplarının tümünde olduğu gibi e posta adresi belirterek ve şifre oluşturarak kolaylıkla üyelik oluşturabilirsiniz. Bu aşamadan sonra asıl önemli olan insanların sizi tercih etmesine yönelik fark yaratmak için oluşturacağınız profildir. Bu platform üzerinde kendiniz, yapabilecekleriniz, yaptıklarınız ve eğitim bilgilerinize ağırlık verdiğiniz detaylı bir CV hazırlamanız gerekir.

Linkedin Ayrıcalıkları

Her sosyal platformun kendi bünyesinde hizmet ettiği bir amaç vardır. Linkedin de "iş" odaktı bir tasarıma sahiptir. Başkaları ile bağlantı kurarak güçlü referanslar elde ederek hazırladığınız CV, daha etkili şekle gelecektir. Burada CV göndermek için kurumun sizin başvuracağınız alanda ilan açması şart değildir. 

Hâli hazırda ilan olmadan da CV gönderebilirsiniz. Deneyimlerinizi ve yeteneklerinizi göstermek için en iyi yöntem yürütülen ve tamamlanmış çalışmaları resmederek, notlar alarak, video oluşturarak veya link vererek gösterme imkanına sahip olursunuz. Unutmayın linkedin daha pek çok ayrıcalık tanır.

Linkedinde Nasıl Keşfedilirsiniz?

Öncelikle linkedin profilinizi sürekli olarak güncel tutmanızın büyük artısı vardır. "Beceriler" bölümünde anahtar kelimeler veriniz. Güncel gelişmeleri takip ederek kendiniz için uygun yenilikleri keşfediniz. Çok geniş bir bağlantı ağı oluşturmayı hedefleyiniz. Sürekli olarak size artı sağlayacak aktiviteler içinde yer alınız. Bildirim kontrollerinizi sıkça takip ediniz. Profil ve bağlantı istatistiklerinizi düzenli olarak takip ediniz. Paylaşımlarınızın ne kadar ilgi çektiğini anlarsınız.