+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Linkedin Hesabı Nasıl Açılır?

Linkedin Hesabı Nasıl Açılır?

2022-12-17 13:32:04

Linkedin Hesabı Nasıl Açılır?


Sosyal medya platformlarının kullanımlarının artmasıyla linkedin hesabı nasıl açılır? gibi sorular da sorulmaya başlandı. Birçok sosyal medya platformu eğlenceye yönelik olsa da içlerinde gerçekten profesyonel hayatta işe yarayabilecek olan platformlar da vardır. Bunlardan biri de linkedindir. 2003 senesinde aktif olsa da ülkemizde son dönemlerde hızlı bir yükselişle popülerliği artan bu uygulama, tamamen iş ağını içerir.

Linkedin Nedir?

Linkedin, en kolay tanımıyla aslında bir iş ağıdır. Linkedinde, iş dünyasındaki kişilerle iletişim kurulması ve bilgi alışverişi yapılması sağlanır. Aynı zamanda iş ilanlarından haberdar olarak daha kolay bir iş arama süreci yaşanır. Hatta profil bilgilerini tam ve doğru olarak doldurduğunuzda iş teklifleri de alabilirsiniz. Online ve dijital platformda yer alan cv olarak da bakılabilen linkedin aslında daha gelişmiş ve oldukça yararlı olan bir platformdur.

Linkedin Hesabı Açarken Hangi Bilgiler Girilir?

Linkedin hesabı açmak, tıpkı diğer sosyal medya platformları gibi oldukça kolaydır. Linkedin sayfasına gelerek kaydol demeniz öncelikli olarak yapmanız gereken adımdır. Ardından temel kişisel bilgilerinizi girdikten sonra daha detaylı bazı bilgilerinizi girerek daha yararlı olarak kullanabilirsiniz.

Yetenekleriniz

Eğitimleriniz

Sertifika ve kurs belgeleri

İş tecrübeniz

Varsa mevcut çalıştığınız yer

Bu sayede sizin profilinize bakanların daha çok bilgi edinmesini ve sizlerin hakkında iş tekliflerinde bulunabilmelerini sağlarsınız. Profil doluluk oranınız ne kadar artarsa o kadar aktif bir kullanıcı olursunuz.

Linkedin Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Linkedin kullanmak öncelikle, bilgi ve tecrübeleriniz tam ve doğru girmenizden sonra sizlere avantaj sağlamaya başlar. Diğer iş ortakları ve ünlü iş insanları ile de iletişime geçerek onların paylaşımlarımdan haberdar olabilirsiniz. Aynı zamanda profil bilgileriniz tam doldurarak olası iş ilanlarından da haberdar olabilirsiniz. Size uygun alım yapan firmalardan da haberdar olarak anında başvuruda bulunabilirsiniz. Aynı zamanda iş dünyasındaki güncel gelişmeleri takip ederek kendinizi de geliştirme imkanı yakalar, tüm dünyadaki yeniliklerden haberdar olabiliriniz. Yeni iş arayanlar ve hiç iş tecrübesi olmayanlar dahi linkedin sayesinde daha çabuk iş bulmuşlardır.

Linkedin Başkaları Nasıl Bulunur?

Linkedinde iş arkadaşlarınızı ya da önemli iş insanlarını bulmak oldukça kolaydır. Arama kısmına şirket adını yazarak ya da direkt ismini yazarak kolayca iletişime geçebilirsiniz. Davet gönderebilir ya da takip edebilirsiniz. Bu sayede kişinin faaliyetlerinden ve paylaşımlarından haberdar olursunuz. Aynı zamanda ortak ilgi alanlara ya da ortak bağlantılara sahip olduğunuz kişiler size linkedin tarafından akıllı öneri sayesinde önerilir. Bu sayede de ağınızı geliştirebilme imkanı elde edersiniz.

Linkedin Hesabı Tekrar Kapatılabilir Mi?

Linkedin hesabınızı herhangi bir sebeple kullanmak istemediğinizde ise yapmanız gereken oldukça basittir. Ayarlara gelerek ister hesabınızı dondurabilirsiniz, isterseniz de tamamen kapatarak topluluktan ayrılabilirsiniz. Dilediğiniz zaman ise yeniden üye olarak bu harika platforma dahil olabilirsiniz.