+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Instagramda Sponsorlu Reklamlar Nasıl Yönetilir?

Instagramda Sponsorlu Reklamlar Nasıl Yönetilir?

2022-09-27 09:27:54

Instagram ülkemiz de dahil olmak üzere pek çok kişinin yönelim gösterdiği sosyal medya ağlarından biridir. Bu alanda hem keyifli vakit geçirmek hem de para kazanma imkanına erişmek mümkün olur. Pek çok farklı ajans desteği ile işletmenin reklamını vermek ve daha çok kişi tarafından keşfedilmesini sağlamak mümkündür. Belirli ücretler ödendiği zaman pek çok Instagram sayfasına reklam verme imkanı söz konusudur. Peki, Instagramda sponsorlu reklamlar nasıl yönetilir?

Instagram Reklam Nasıl Verilir?

Belirli bir işletme ya da ürünü tanıtmak için Instagram üzerinden reklam verme imkanı söz konusudur. Instagram'a reklam vermek için şu aşamaları gerçekleştirmek gerekir.

Business Manager hesabında oturum açmanız ilk yapılması gereken konusudur.

Instagram ve Facebook hesabı Business Manager hesabına etkin hale getirilir.

Mevcut reklam hesabı ya da yeni açtığınız reklam hesabını BM ile etkin hale getirin.

Kampanyalar için reklam hesabına gidin.

Reklam için gerekli olan hedefleri seçin.

Bu aşamaları eksiksiz bir şekilde yerine getirdiğiniz zaman herhangi bir sorun yaşamadan reklam verme işlemini gerçekleştirmiş olursunuz.

Instagram Sponsorlu Reklam Neye Göre Çıkar?

Instagram kişilere reklam çıkarmadan önce ilk olarak verileri kontrol eder. Beğendiğiniz şeyleri ya da ilgi alanlarınızı analiz ettikten sonra size uygun olan sponsorlu reklamları karşınıza çıkarır. Etkileşim kurduğunuz hesaplar, beğendiğiniz ya da kaydettiğiniz fotoğraflar analize konulur ve böylece size uygun olan sponsorlu Instagram reklamları karşınıza çıkar. Bu şekilde reklam veren hesap çok ciddi bir görüntülenmeye sahip olur.

Instagram Reklam Yöneticisine Nasıl Gidilir?

İlk olarak Instagram'da reklam yöneticisine gidip oluştur kısmına girin. Instagram'ı destekleyen bir reklam verme amacı belirleyin. Instagram'ı desteklemeyen bir durum olur ise herhangi bir şekilde sonuç almanız mümkün olmaz. Devam deyip reklam ayrıntıları kısmını eksiksiz bir şekilde doldurun. Bu şekilde reklam yöneticisi ile işleminiz tamamlanmış olur. Reklam konusunda herhangi bir sorun yaşanmaz. Bilgilerin eksiksiz yapılması durumunda ise sponsorlu Instagram reklamı onay almadığı için yayınlanmaz. Hata durumunda destek kısmından ya da ayarlar kısmından konu ile ilgili destek alabilirsiniz.