+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Instagramda Keşfete Nasıl Çıkılır?

Instagramda Keşfete Nasıl Çıkılır?

2022-10-18 10:47:38

Günümüzde teknolojinin de gelişmesi ile birlikte sosyal medya platformları oldukça sık kullanılmaktadır. En sık kullanılan sosyal medya platformlarından biri de instagramdır. Pazarlama aracı olarak kullanılmak istenen platformda takipçi sayısı büyük önem arz etmektedir. Takipçi sayısının artması içeriklerin sık görüntülenmesi ve sayfayı takip etmeyen birinin keşfet sayfasına düşmesi sayfalar için önemlidir. Peki, ınstagramda keşfete nasıl çıkılır? İnstagramın keşfet kısmında takip edilmeyen sayfaların içerikleri görüntülenmektedir. İnstagramın keşfet sayfasına düşmenin yollarını şu şekilde inceleyebiliriz;

Instagram Hesabınızı Aktif Kullanın

İnstagramın mümkün olduğunca aktif olarak kullanılması ve sıkça içerik paylaşılması gerekmektedir. Bu durum takipçi istatistiklerine göre analiz edilmektedir.

Diğer Sosyal Medya Hesaplarınızı da Aktif Kullanın

İnstagramda keşfet kısmına çıkmak için diğer sosyal medya platformlarının da aktif olarak kullanılması gerekir. Ayrıca instagram sayfanızın linkini diğer sosyal medya hesaplarınıza ekleyebilirsiniz. Böylece her platformdan sayfanıza erişim sağlanabilir.

Kaliteli İçerik Oluşturun

Sosyal medya mecralarından sık paylaşım yapılmaktadır. Bu paylaşımlar fotoğraf, video, ses ya da metin olabilir. Bunlar sosyal medya içeriği olarak tanımlanmaktadır. Bu içeriklerin kaliteli ve özgün bir şekilde hazırlanması gerekir. Bu nedenle içerik oldukça büyük bir önem arz etmektedir. Hitap edilecek kitlenin ve içerik kriterlerinin iyi analiz edilmesi gerekir.

İçeriğinize Etiket ve Hashtag Ekleyin

Oluşturmuş olduğunuz içerikleri paylaşırken alakalı olduğu konu ile alakalı etiket ekleyebilirsiniz. Ayrıca konu ile alakalı sayfaları ya da kişileri de etiketleyebilirsiniz.

İçeriğin Açıklama Kısmında Bilgi verin

Paylaşılan içeriklerin altında yer alan açıklama kısmında içerik ile alakalı bilgilerin yer alması gerekir.

Keşfette ki Alakalı Sayfaları Takip Edin

Instagram keşfet kısmında sayfanız ile ilgili yer alan içerikleri beğenir ya da yorum atarsanız sayfanızın keşfete çıkma olasılığı daha yüksektir. Çünkü keşfet kısmında takip edilen kişilerin takip ettiği ya da yorum yaptığı sayfalar da görüntülenmektedir. Ayrıca herhangi bir sayfa görüntülendiğinde o sayfaya benzer sayfalarda görüntülenmektedir.

Beğeni ve Yorum Sayısı Önemli

İnstagram içeriklerinin beğeni ve yorum sayısı sayfanızın keşfete çıkması için en önemli faktörlerden biridir. Bu durumda yüksek kullanıcı istatistiği elde etmiş olursunuz.