+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Instagram’da Kaçınılması Gereken Hatalar

Instagram’da Kaçınılması Gereken Hatalar



Instagram’da kaçınılması gereken hatalar rehberiyle, bu sosyal ağda en sık yapılan hatalardan kendinizi uzak tutabileceksiniz.

Birçok genel hashtag kullanma

Daha fazlasına ulaşma beklentisiyle bir gönderiyi hashtag'lerle doldurmak Instagram'da yaygın bir hata. Sorun şu ki, kaynağı kötüye kullanmak, esasen genel veya çok yaygın terimler dahil olmak üzere, markanızın bir spam kaynağı olarak görülebilmesidir.

Farklı zamanlarda yayınlama

İş kitlenize ulaşmak için günün en iyi zamanını test etmek ve belirlemek istediğinizde, şirketin Instagram üzerindeki stratejisinin başında farklı zamanlarda yayın yapmak çok geçerlidir. Ancak bu keşif yapıldıktan sonra taktik anlamını yitiriyor. İşte bir örnek:

Yayınınızın yayınlanmaya başlaması için takipçilerinizin çoğunun saat 17: 00'de çevrimiçi olacağını zaten biliyorsunuz. İlk takipçiler gönderi ile etkileşime girdiğinde, bu güçlendirilecek ve o sırada aktif olan daha fazla kişiye görünecektir.

Ne kadar çok çevrimiçi kullanıcı olursa, içeriğin organik olarak görüntülenmesi ve dağıtılması şansı o kadar artar. Bu etkileşim, gönderinin takipçilerinizin beslemesinin en üstünde olmasını ve ayrıca Instagram akışında yer almasını sağlar.

Düşük kaliteli resimler yayınlamayın

Instagram son derece görsel bir platformdur. Uygulamada, kullanıcılar videolar, fotoğraflar, GIF'ler aracılığıyla bir şeyler göstermeye veya ifade etmeye çalışır. Bu, insanların görüntünün kalitesine iletmek istediği mesajdan çok daha fazla değer verdiği anlamına gelir.

İçeriği planlamamak

İçerik planlamamak, Instagram'da yapabileceğiniz ana hatalardan biridir. İyi düşünülmüşse içerik, marka sonuçlarınızdan yararlanabilir. Ancak tersini yaparsanız, eyleminizin alakalı olup olmadığını ölçmek imkansızdır.

Instagram'da bu hatayı önlemek için bir ipucu, tüm haftanın içeriğini Pazartesi kadar erken planlamaktır. Bu şekilde şirket, beş gün sonra hedeflerini belirleyebilir, görevleri planlayabilir ve doğru şekilde iletişim kurup kurmadığını ölçebilir.

Takipçi satın alın ve sonuç alın

Takipçi edinme pratiği, esas olarak sayısız insanın dijital etkileyiciler unvanını kazanma arzusu nedeniyle gittikçe daha sık hale geldi. Eğer Instagram profilinizi kısa sürede yükseltmek istiyorsanuz hiç şüphesiz başvurabileceğiniz en uygun kaynak SMM Panel servisleri olacaktır. Bu sayede ister takipçi, isterseniz de beğeni olarak profilinizin eksik olduğunu düşündüğünüz alanları kolaylıkla güçlendirebileceksiniz.