+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Instagramda İş Birliği Ne Demek?

Instagramda İş Birliği Ne Demek?

Instagramda İş Birliği Ne Demek?

Instagram en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarının başında yer almaktadır. Neredeyse tüm dünya tarafından kullanılmakta olan ve kullanım sayısı her geçen gün artmaya devam eden uygulamanın ise birçok kullanım nedeni de var. Özellikle son zamanlarda en sık kullanım amaçlarından birisi de ticaret. Ticaret amaçlı kullanımların artması da beraberinde birçok farklı istihdamı ve iş kolunu da beraberinde getirdi. Özellikle uygulamayı ticari olarak kullanan kişiler ürünlerinin tanıtımını yapmak için iş birliği yapmayı da tercih edebiliyor. Peki, ınstagramda iş birliği ne demek? İş Birliği Nedir?

Instagram üzerinden iş birliği yapmak veya yaptırmak son zamanlarda oldukça popüler ve yaygın durumlardan birisi. İş birliği, ürünlerini daha fazla kitleye sunmak ve tanıtmak isteyen firmaların, takipçi sayıları yüksek ve meşhur olarak değerlendirilebilecek kişilere ürünlerinin tanıtımını yaptırmasıdır. Takipçi sayısı yüksek olan kullanıcı, gerek ürün karşılığı gerekse hem ürün hem de ücret karşılığında firmanın ürününü tanıtır ve takipçi kitlesine önerir. Bu durumdan hem iş birliği yapan firma hem de takipçi kazanç elde eder.

İş Birliği Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Özellikle firmalar iş birliği teklifi sunacakları kişileri iyi değerlendirmelidir. İş birliği yaparak gelir elde eden kişilerin sayısının artması ile beraber sahte takipçi sayısına sahip profillerinde artması söz konusu olduğundan dolayı, yapılan iş birliğinin amacına uygun olması için reklam verilecek kişinin gerçek bir kitleye hitap ediyor olması gerekir. İş birliği yapacak firmalar, reklam yaptıracakları kişileri seçerken şunlara dikkat etmelidir.

  • Takipçi ve takip edilen kişi sayıları,
  • Hangi kitleye hitap ettiği,
  • Paylaştığı gönderilerin ne kadar beğeni aldığı,
  • Paylaştığı gönderilen ne kadar yorum aldığı,
  • Reelslerin izlenme sayıları ve etkileşim oranları,

Daha önce reklam alıp almadıkları ve iş birliği yaptığı ürünler hakkında ne kadar geri dönüş alındığı gibi detaylar oldukça önemlidir. Bu gibi belirleyici özellikler göz önüne alındığında iş birliği şartları, iş birliği yapılmak istenen kişi ile detaylı olarak görüşülmelidir.

İş Birliği Yapacak Kişinin Dikkat Etmesi Gerekenler

İş birliği yapmak her ne kadar firmalar kadar önemli olsa takipçi sayısı yüksek olan kullanıcılar tarafından da oldukça önemlidir. Özellikle reklam alacak kişiler, tanıtımını yapacağı ürünlerin kalitesinden ve firmanın güvenirliğinden emin olmalıdır.