+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Instagram’da Influencer Olmanın Avantajları Nelerdir?

Instagram’da Influencer Olmanın Avantajları Nelerdir?

2022-11-04 09:47:24

Instagram’da Influencer olmak özellikle Z kuşağının olmazsa olmaz bir hayalidir. Bu hayal neticesinde ise Influencer olmak bir meslek tercihi haline gelmiştir. Uzun emekler karşılığında bir Instagram Influencerı olduktan sonra avantajlı yeni medya ününden siz de faydalanacaksınız. Peki, nedir bu avantajlar? Yazımızın devamında popüler kültüre hitap etmenin avantajlarından bahsedeceğiz.

Instagram Influencerı Nasıl Olunur?

Instagram günden güne kendi sanal dünyasının geliştirdikçe yeni meslek dalları ve pazarlama stratejileri ortaya çıkarmıştır. Pazarlama kuramlarını baştan sona değiştiren Instagram’ın sanal dünyası sayesinde Influencer olmak bir hayal haline gelmiştir. İnsanlar tıpkı televizyonun sihirli dünyasına kapıldıkları gibi Instagram’ın getirdiği kolay ve özgür yaşamı merak etmeye başlamıştır. Ancak Instagram’da popüler olup, kolayca Influencer olamazsınız. Bunun için büyük bir emek göstermelisiniz. Instagram’da Influencer olmak için yapmanız gerekenler;

Kaliteli bir içerik paylaşımız olmak zorundadır

Kaliteli bir takipçi kitlenizin olması gerekir

Bot takipçi kitleniz olmamalıdır

Günlük en az 2- 3 gönderi paylaşımı yapmanız zorunludur

Takipçileriniz ile zaman zaman soru- cevap etkinliği düzenlemelisiniz

Takipçilerinizin direct mesajlarına düzenli kontrol sağlamalısınız ve gerektiğinde iletişim kurmalısınız

Takipçilerinizin hoşuna gitmeyecek paylaşımlardan kaçınmalısınız

Özellikle popüler gündemi takip ederek, gündemden düşmemelisiniz

Sürekli öğrenmeye ve yeniliğe açık olmalısınız

Tüm bunları yaptıktan sonra emeklerinizin karşılığını elbette Instagram takipçileriniz size verecektir.

Instagram Influencer’ı Olduktan Sonra Marka İş Birliği Nasıl Yaparsınız?

Instagram’da yeterince popüler olduktan sonra markalar sizinle iletişime geçmek isteyecektir. Bunun için Instagram kullanıcı profilinizin biyografi bölümünü kurumsal bir şekilde düzenlemelisiniz. Kurumsal kimlik kazanmanız büyük markalar çalışma imkanı yaratacaktır. Markalara kendi içeriklerinizi oluşturma aşamanızı bir portfolyo halinde sunmalısınız. Bu aşamada markalar sizi profesyonel yaklaşımınız için takdir edecek ve sizinle iş birliği yapacaktır. Sıradan bir Instagram Influencer’ı olmadığınızı kanıtladıktan sonra tüm markalar sizinle iletişime geçecek. Bu aşamada bir özel e-mail adresi kurmanız reklam dünyasında yer almanız için oldukça önemlidir. Bu e-mail adresini doğru bir şekilde takip etmelisiniz ki sizinle iletişim kurmak isteyen markalara karşı mahcup olmayınız.

Instagram Influencer’ı Olmanın Faydaları

Instagram üzerinden para kazanmak ve bunu sabit bir gelir haline getirmek son derece önemlidir. Sabit gelirinizi bu şekilde oluşturmanız sizin bir profesyonel olduğunuzu gösterir. Profesyonel dijital pazarlama yoluna adım atmanız daha büyük markalarla çalışmanıza sebep olacak ve hayalini kurduğunuz yeni medya üzerinde ününüze ün katacaksınız.

Büyük Markalar ile Çalışmak Bir Influencer’e Ne Kazandırır?

Büyük markalar yalnızca profesyonel ve bilinen Instagram fenomenleri ile çalışır. Bilinen Instagram fenomenleri ile çalışmak bu markaların dürüstlüğünün göstergesidir. Dürüst markalar da yalnızca dürüst fenomenler ile çalışır ve bu da kullanıcı hesabınızın tüm Instagram’da güvenilirliğini arttırır. Sosyal medyada gücünüzü düzenli ve profesyonel olarak gösterdiğiniz zaman büyük markalar sizinle sürekli çalışacaktır.