+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Instagramda Başka Bir Hesap Nasıl ve Neden Şikayet Edilir?

Instagramda Başka Bir Hesap Nasıl ve Neden Şikayet Edilir?

İnternetin herkes için bir vazgeçilmez haline gelmesiyle sosyal medya uygulamalarının da sayısı oldukça artmıştır. Bunlardan biri olan instagram da en popüler sosyal medya uygulamaları arasında yer almaktadır. Bu yazımızda instagramın ne olduğu ile ilgili bilgi verdikten sonra instagramda başka bir hesap nasıl ve neden şikayet edilir? Sorusunu merak edenler için cevaplanacaktır.

Instagram Nedir?

Instagram ilk piyasaya sunulduğunda arkadaşlarınızla ya da takipleştiğiniz kişilerle yalnızca fotoğraf paylaşılan bir uygulama iken şu anda video paylaşımları, 24 saatlik durum paylaşımları, canlı yayın açabilir, mesaj gönderebilirsiniz.

Instagram Nasıl Kullanılır?

Instagramı kullanmak için öncelikle uygulamayı yüklemeli ve üye olmalısınız. Ardından hesabınızdaki kişisel bilgileri doldurduktan sonra ilk gönderinizi profilinizde paylaşabilirsiniz.

Instagram Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Sosyal medyanın avantajı olduğu kadar bazı zorlukları da bulunmaktadır. Örneğin yaptığınız bir yorumla hakkınızda dava açılmasına sebep olabilirsiniz. Bu yüzden instagram kullanırken bazı konulara dikkat edilmelidir. Bunlar:

Başka bir kişinin fotoğraflarını kullanarak o gibi davranmamalısınız.

Hakaret ve küfür içerikli yorumlar ve paylaşımlar yapılmamalıdır.

+18 içerikler paylaşılmamalıdır.

Tüm bunlara dikkat ettiğiniz sürece hesabınızı güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz.

Instagramda Nasıl Hesap Şikayet Edilir?

Instagramı doğru kullanan kullanıcılar olsa da art niyetli kullanıcılar da ne yazık ki mevcuttur. Sizin ya da bir tanıdığınız fotoğraflarını kullanan, rahatsız eden ya da tehditvari bir şekilde konuşan hesapları şikayet ederek askıya aldırmanız ya da kapattırmanız mümkündür. Bunun için şikayet etmek istediğiniz sayfayı açıp sağ üst köşedeki "..." simgesine tıklayarak açılan menüden engelle, şikayet et, kısıtla seçeneklerinden size uygun olanı seçebilirsiniz. Şikayet et seçeneğini seçtikten sonra sebep soracaktır. Uygun seçeneği seçip, bildirdiğinizde instagram tarafından hesap incelenecek ve uygun olan işlem yapılacaktır.

Instagramda Neden Hesap Şikayeti Yapılır?

Instagramda hesap şikayet edilme sebepleri büyük çoğunlukla taklit hesap kullanımı ya da rahatsız edici türden mesajlardan kaynaklanmaktadır. Hatta son güncellemeler ile bir kullanıcıyı engellerken ve şikayet ederken bu kişinin açabileceği tüm hesapları engelleme şansı vermektedir. Böylece aynı ip'den açılan hiçbir hesaptan sizi bir daha rahatsız edemez.