+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Instagram'da Arama Geçmişini Tamamen Silme

Instagram'da Arama Geçmişini Tamamen Silme

2022-10-03 15:41:54

Her geçen gün yeni güncellerimi ile karşımıza çıkmayı başaran Instagram, aktif kullanıcı sayısını arttırarak en popüler uygulamaya olmayı başarmaktadır. Aktif bir kullanıcı kitlesine sahip olan bu uygulama yapmış olduğu son güncelleme ile arama geçmişini silme özelliğini getirmiştir. Hal böyle olunca da kullanıcıların aklına ınstagram'da arama geçmişini tamemen silme nasıl olur sorusu gelmektedir. Şimdi bu sorunun cevabına kısaca bir göz atalım.

Instagram Uygulamasının Yeni Güncellemeleri

Hemen hemen her hafta yeni bir özellik getiren ınstagram, adeta yeni getirmiş olduğu güncellemeler ile kullanıcıları kendine bağlamayı başarmaktadır. Bu güncellemeler arasında:

  • Reels video
  • Farklı filtre özellikleri
  • Canlı yayın
  • Resimlerin taslak şeklinde kayıt edilmesi
  • Resimlerin hikayesinin oluşturması gibi birçok özellik bulunmaktadır.

Son gelen özellik ise etiket ve yer araması gibi aramaların kayıt edildiği tüm arama geçmişinin silinmesidir.

Instagram Arama Geçmişinin Silinmesi

Arama geçmişi sadece ınstagram uygulaması üzerinden silinebilmektedir. Bunun için kullanmış olduğunuz mobil cihazdan ya da bilgisayar üzerinden kullanıcı adı ve parolanız ile uygulamaya giriş yapmanız gerekecektir. Eğer ki mobil uygulama üzerinden sistemi giriş yaptıysanız, ilk olarak profil sayfanıza girmeniz gerekecektir. Bunun için sayfanın alt kısmında yer alan profil fotoğrafının üzerine tıklamasınız.

Ardından sağ üst köşede bulunan üç çizgiye tıklayın ve buradan ayarlar adlı yazının üzerine basın. Karşınıza çıkan sayfada bulunan güvenlik seçeneğine tıklayın. Buradan arama geçmişi sekmesine giriş yapın. Artık karşınıza bugüne kadar yapmış olduğunuz tüm arama geçmişi çıkacaktır. Bu işlemi tümünü sil seçeneğine basarak halledebilirsiniz. Bu seçenekte tüm arama geçmişi silinmiş olacaktır. Fakat belli başlı şeyleri silmek isterseniz tek tek işaretleyebilir ve küçük çaplı bir temizliği de sağlayabilirsiniz.

Bilgisayar Üzerinden Arama Geçmişi Silme

Her ne kadar kullanıcı kitlesi mobil cihaz üzerinden olsa da bazı kişiler bu uygulamayı bilgisayar üzerinden de kullanmaktadır. Bilgisayar üzerinden arama geçmişini silmek için ilk olarak uygulamaya kullanıcı adı ve parola ile giriş yapın. Ardından sağ üst kısımda yer alan profil resmine tıklayın. Buradan ayarlar ardından da gizlilik ve güvenlik adlı butona basın. Çıkan sayfada yer alan hesap verileri ve hesap verilerimi görüntüle ekranına tıklayın. Burada arama geçmişi yer alacaktır. Mobil cihazdan yapmış olduğunuz gibi arama geçmişini de buradan rahatlıkla silebilirsiniz.