+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Instagram Uygulaması IGTV Nedir?

Instagram Uygulaması IGTV Nedir?

2022-10-03 15:39:01

Instagram insanların en çok kullandığı sosyal medya platformlarından biridir. Bu platformda insanlar gün içerisinde yaşadığı şeyleri durumlarını bir şey ifade etmek istedikleri zaman bu ifadeleri paylaşarak diğer kişilere ulaşma amacı gütmektedir. İnsanların en çok merak ettiği sorulardan biri olan ınstagram uygulaması ıgtv nedir? Sorusunun cevabını sizin için araştırdık.

IGTV Nedir?

Sosyal medya platformlarından biri olan Instagram‘da video paylaşımı yapılabilmektedir. Bu platform üzerinde belli bir süre üzerinde bir video paylaşımı yapılamamaktadır. Ancak IGTV Çıktıktan sonra Instagram üzerinde uzun video paylaşımları yapılabilmektedir. Instagram‘da gönderiler en fazla 1 dakika ve hikayeler en fazla on saniyedir. IGTV İnsanların Instagram üzerinden 1 saate kadar bir çok video paylaşabilmesi imkanı sağlamaktadır.

IGTV Nasıl Kullanılabilir?

IGTV kullanıcılar tarafından çok kolay şekilde kullanabilmektedir. Her kullanıcının profilinde bulunan IGTV sembolüne basarak o kişinin IGTV üzerinden yapmış olduğum paylaşımları görebilirsiniz. Kendinizin paylaşmış olduğunu IGTV videolarınızı görebilmek için başkalarının profilde yapmış olduğunuz işlemi kendi profilinizi de yaparak videolarınızı ulaşabilirsiniz.

IGTV Kanalı Açmak İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Uzun video atmak isteyen Instagram kullanıcılarının tercih ettiği IGTV kanal açma işlemi de video izleme ve takip etme işlemi kadar kolaydır. Kanal açmak için;

İlk olarak Instagram üzerinden kendi profilinize girin. Bunun için sağ alt köşede bulunan profilinize tıklamanız yeterlidir.

Profilinizi açtıktan sonra yukarıda Instagram yazısı hizasında bir artı işareti bulunmaktadır. Artı işaretine tıklayarak IGTV videosu paylaşmak istiyorum seçeneğini seçerek paylaşımlarınıza başlayabilirsiniz.

IGTV İle Neler Paylaşılabilir?

Bu platform üzerinden yüklemiş olduğunuz videoyu silmediğiniz takdirde video silinmeyecektir. Sizi takip eden veya takip etmeyen herkese paylaşmış olduğunuz bu videoları görebilecektir.

  • IGTV’de En çok dikkat edilmesi gereken şey yatay video Çekinmemesi gerekir. Dikey olarak çekilen videolarınızı 1 saat süreye kadar paylaşım yapabilmektesiniz.
  • IGTV’de videolar otomatik oynatılmaktadır. Ekran üzerinde yapılan kaydırma hareketleri ile diğer videolara geçirebilmektedir.
  • Bu platform mobil öncelikli olarak üretilmiş ve kullanılmaktadır.
  • Çekilen videolara daha verimli ve daha bilgi odaklı olması için yapmanız gereken şey kendi listenizi oluşturmalısınız. Bu sayede ulaşmak istediğiniz videolara ulaşabilirsiniz.