+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Instagram Şikayet Bildirimi Nedir?

Instagram Şikayet Bildirimi Nedir?

2022-09-29 15:29:57

Son zamanlarda Instagram kullanıcıların çokça sordukları soruların başında “ınstagram şikâyet bildirimi nedir? “ sorusu geliyor. Zaman zaman Instagram’da kişisel haklarımızı ihlal eden paylaşımlar görebilmek mümkün. Bu gibi durumlarda Instagram platformuna özel şikayet prosedürünü başlatmakta fayda var.

Instagram Şikayet

Öncelikle kullanıcıların hangi durumlarda şikayet mekanizmasını işletebileceklerinden bahsetmekte fayda var. Kullanıcıların en fazla şikayet yolunu başlattıkları konuların başında şunlar geliyor:

  • Hesap Çalınması
  • Mevcut Hesabınıza Şifreyi Bilmenize Rağmen Erişemiyorsanız
  • Hesabınıza Sürekli Olarak İstemediğiniz Bir Hesaptan Mesaj Geliyorsa
  • Uygunsuz Fotoğraflar veya İçerikler

Sayılan durumlar sadece örnek vermek için belirtilmiştir. Daha pek çok farklı konuda eğer kişisel haklarınızın zarar gördüğünü düşünüyorsanız Instagram’da şikayet mekanizmasını başlatabilirsiniz.

Instagram’da Birini Şikayet Ettiğinde Ne Olur?

Instagram’da bir hesap şikayet edildiğinde çeşitli ihtimaller vardır. Öncelikle şikayetin içeriği ve şikayet edilen ve şikayet eden hesapların takipçi sayıları baz alınarak bir işlem yapılır. Genel olarak Instagram yöneticileri bu gibi durumlarda takipçi sayısı fazla olan hesapların şikayetlerini daha çok ciddiye alıyor.

Instagram Şikayet Edince Bildirim Gider Mi?

Instagram üzerinde birini şikayet ettiğinizde karşı tarafa kesinlikle bildirim gitmez. Bu konuda Instagram platformu kişilerin gizliliğine azami önem gösteriyor.

Instagram Hesabımın Şikayet Edildiğini Nasıl Anlarım?

Hesabınızın şikayet edildiğini anlamanın doğrudan bir dolaylı yöntemi bulunmuyor. Ancak hesabınızda paylaştığınız içeriklere daha az yorum ve beğeni gelmeye başladıysa veya takipçi sayısında gözle görülür ve ani bir düşüş varsa hesabınız şikayet edilmiş olabilir. Ayrıca bazı durumlarda başka hesaplardan kendi hesabınıza bakmak istediğinizde hesabınız görünmüyorsa bu da hesabınızın şikayet edildiği anlamına gelebilir.

Instagram Şikayetleri Ne Zaman Sonuçlanır?

Şikayetlerin sonuçlanması konusunda net bir zaman aralığı vermek mümkün değildir. Şikayetin içeriğine göre bu süre değişebiliyor. Ancak gelen olarak bir süre vermek gerekirse yapılan şikayetler ortalama olarak 10 ila 15 gün arasında değerlendiriliyor.

Bir Instagram Hesabını Kaç Kişi Şikayet Ederse Kapanır?

Bilinenin aksine bu konuda sabit bir rakam bulunmuyor. Şikayetin çok ya da az olması hesabın kapatılması geçerli bir sebep değil. Instagram hesap kapatma işlemlerinde daha çok takipçi sayısı ve şikayetin içeriğini baz alıyor.