+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Instagram Satışları: Instagram ile Potansiyel Satışlar Nasıl Oluşturulur?

Instagram Satışları: Instagram ile Potansiyel Satışlar Nasıl Oluşturulur?

2022-09-16 12:53:59

Instagram satışları özellikle e-ticaret merkezli bir iş modelinde hayati önem sahiptir. Instagram ile potansiyel müşteri oluşturmanın doğrudan ve dolaylı yolları vardır ve bunlardan bazıları şirketiniz için kesinlikle mantıklı olacaktır.

1. Biyografideki Bağlantıyı Kullanın

Instagram’da gönderilerde “daha ​​fazla bilgi edinmek için biodaki linke tıklayın” gibi ifadeleri duymak çok yaygındır. Gönderilerin açıklamaları tıklanabilir bağlantıların eklenmesine izin vermediğinden, bu, profilin bio kısmına ilgi linki ekleyerek, kullanıcıyı sosyal ağın dışına çıkarabilirsiniz. Böylece kolayca takipçilerinizi web sitenize yönlendirebilirsiniz. Bir ipucu, Instagram biyografisindeki tek bir bağlantıdan birden çok URL'yi birlikte eklemenize izin veren Linktree gibi toplayıcıları kullanmaktır.

2. Profil Açıklamanızı Optimize Edin

Profilde iyi bir açıklama yer aldığında, 1. maddedeki ipucu, basit bir şekilde müşteri adayı oluşturmanın en iyi yoludur. Bu nedenle, açıklamanızı optimize etmek, özellikle sayfanıza ilk kez gelen hedef kitle için olası satışların oluşturulması için en önemli unsurlardan biri olabilir.


İnsanlar teklifler, bilgiler, ürünler ve en son haberler hakkında daha fazla bilgi edinmek için sosyal ağlardaki şirket profillerini ziyaret eder. Bu nedenle, "biz X şirketiyiz ve Y'yi yapıyoruz" gibi temel açıklamayı kullanmak yerine, net bir teklif vermek için bu ana alanı kullanın.

3. Gönderi Sıklığını Koruyun

Ürün veya hizmet türünüze bağlı olarak, potansiyel müşteri oluşturmada olumlu bir sonuç elde etmek için yapmanız gereken en iyi gönderi sıklığını belirleyebilirsiniz. Bu dönüşü almak için Instagram'da günde en az bir gönderi yapmanız gerekiyor olabilir. Bu, sosyal ağa en azından günlük sıklıkta erişen takipçileri analiz ettiğinizde anlamlıdır ve bu paylaşımların doğru insanlara ulaşma olasılığı daha yüksektir.

Instagram'da düzenli olarak yapılan gönderiler, izlenecek verimli bir yoldur. Ancak, günlük gönderiler ile çalışmasanız bile, Instagram satışları içerisinde, potansiyel satışların oluşturulması hakkında bir frekans düşünmek çok önemlidir.

Gönderilerin arasında geniş tarih aralıklarının bulunması, takipçilerinizin ilgisini kesmenize neden olur. Aynı şey çok fazla gönderi yayınladığınızda da olabilir. Ayrıca, takipçi sayınız da önemlidir. Bu nedenle SMM Panel hizmetlerine yönelerek, şirketinizin sosyal ağlardaki profillerini çok daha canlı kılabilirsiniz.