+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Instagram Neden Başka Hesapları Kendi Kendine Takibe Alıyor?

Instagram Neden Başka Hesapları Kendi Kendine Takibe Alıyor?

2022-10-25 13:43:16

Instagram kullanıcıları tarafından en çok merak edilen ve sebebi araştırılan konulardan biri de ınstagram neden başka hesapları kendi kendine takibe alıyor? Sorusu oluyor. Herhangi bir hesap için takip etme butonuna basmadığı halde, sayfa akışı içinde o hesapların içeriklerini gören, takip eden hesaplar her zaman merak konusudur. Söz konusu durum bazıları tarafından sorun olarak algılanır ve bu sorundan nasıl kurtulacağına dair araştırmalar yapılır.

Instagram Kendi Kendine Başka Hesabı Takip Eder mi?

Sürekli kullandığınız Instagram hesabınızın, takip etme isteği göndermeden diğer hesapları tek başına takip etmesi kesinlikle normal bir durum değildir. Bu, ücretsiz refakatçi edinme gibi yasa dışı ve kötü niyetli uygulamalara giriş yapılması sonucu ortaya çıkan bir durum olabilir. İstenmeyen bir durum olsa da bazı durumlarda zaman zaman Instagram hesaplarının başkalarının hesaplarını kendi kendine takip etmesi var olan bir durumdur.

Instagram Neden Kendi Kendine Takip Eder?

Popüler Instagram fotoğraf ve video paylaşım uygulamasını kullananların en önemli sorunlarından biri de kullanıcının farkında olmadan başkasını takip etmesidir. Bu istenmeyen ve merak edilen durumun aslın nedeni, sistemde dahil olan birtakım uygulamaların varlığıdır. Söz konusu Instagram uygulamalarının daha önce de kullanılmış olması nedeni ile bu durumla kullanıcı karşı karşıya kalır.

Uygulamanın kurulum esnasında ya da kullanım sürecinde, herhangi bir uygulamaya izin verilmesi veya bir Facebook uygulamasını kullanmak için verilen izinler, hesapların kullanıcının izni ve bilgisi dışında başka hesapları takip etmesini sağlıyor. Sistem üzerindeki uygulamalardan kaynaklanan bu durum kötü amaçlı kullanıcıların bir tuzağı da olabilir.

Instagram Uygulamasının Kendi Kendine Takibinden Kurtulmak Mümkün mü?

Eğer sizin de Instagram hesabınız, isteğiniz dışında başka hesapları takibe başlıyorsa ve bu durumdan memnun değilseniz bu durumdan kurtulmanın bazı işlem basamakları vardır.

Instagram hesabınızın kullanıcı bilgisinin dışında başkalarını takip etmesi durumundan kurtulmak için yapılması gerekenler şunlardır;

  • Instagram uygulaması iin verilen tüm uygulama izinlerinin kontrol edilmesi
  • Kullanıcının Instagram hesabının şifresini güncellemesi

Bu iki işlemi sırasıyla yapan kullanıcıların hesaplarında, istenmeyen kişilerin takibi ortadan kalkacak ve daha güvenli bir hesap haline gelecektir.

Instagram Uygulama İzinlerinin Kontrolü

İnternet ve mobil dünyasında kullanılan birçok program birtakım uygulamalar yardımıyla daha da etkin hale gelmektedir. Söz konusu uygulamalar da gerek kurulum esnasında gerekse kullanım sürecinde kullanıcının izin vermesi ile aktif jale gelir. Video ve fotoğraf paylaşım uygulaması olan instagramı telefonunuza kurduktan sonra birtakım uygulamalar için izin isteyecektir. Bu izinleri vermeden önce uygulamaların dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Bu uygulamaların bir kısmı hesabın güvenliği ya da etkinliği için gerekli olsa da bazı zararlı ya da kötü amaçlı uygulamalar da araya girebiliyor.

Söz konusu uygulamaları denetlemek, kontrol etmek ve gerekiyorsa kaldırmak için;

  • Öncelikle cihazınızdan Instagram hesabınıza giriş yapın
  • İsminizin yer aldığı sağ üst köşedeki alana bir kez tıklayın
  • Burada açılacak olan sayfada yer alan uygulamaları yönet seçeneğini seçin

Burada var olan uygulamaların ve tüm programları tek tek inceleyin ve gereksiz ya da Instagram uygulaması için gerekli olmayan uygulamaları kaldırın.

Hesap Şifresini Değiştirmek Başkalarını Kendiliğinde Takip Etmeyi Nasıl Etkiler

Instagram ve diğer tüm sosyal medya uygulamalarında şifre güvenliği ve zaman zaman değiştirilmesi oldukça önemli bir konudur. İlgili yolları takip ederek Instagram şifrenizi değiştirdiğinizde bilginiz dışındaki cihazlardan açılan hesaplarınız kendiliğinden kapanacaktır. Instagram hesabınız, şifre değişikliği ile gerekli olmayan uygulamalardan da kurtulacak ve başkalarını kendi başına takip etmeyecektir.