+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Instagram Mesaj Gitmiyor

Instagram Mesaj Gitmiyor

Türkiye’de Instagram artık sadece birer fotoğraf, video ve içerik paylaşım uygulaması değil ayrıca aktif bir mesajlaşma uygulaması olarak da kullanılmasına rağmen son zamanlarda kullanıcılardan Instagram mesaj gitmiyor şikayeti çokça duyulmaya başlandı. Peki, Instagram üzerinden mesaj gitmeme problemi neden ortaya çıkar? Instagram’da mesaj gitmeme sorununun çözümü nedir?

Instagram Mesaj Gitmiyor Çarpı İşareti

Instagram üzerinden mesaj gönderilmek istenildiğinde bazı hata mesajları alınabiliyor.

Bu hata mesajlarından en sık rastlananları şunlardır:

  • Mesaj gönderilir fakat karşısında kırmızı çarpı veya ünlem işareti çıkabilir.
  • Mesaj metni yazmak mümkündür ancak mesaj gönderilemez.
  • Atılan mesaj gönderildi konuma geçer ama bir şekilde karşı taraf bu mesajı göremez.

Bu gibi durumlarda mesaj ya hiç karşı tarafa ulaşmaz ya da ulaşsa da mesajın muhatabı bu mesajı okuyamaz.

Instagram Mesaj Gönderiliyor Yazıyor

Ayrıca yine mesaj gönderilmek istenilmesi halinde çokça karşılaşılan bir durumda da; Mesaj gönderme butonuna basılır fakat “gönderiliyor” şekilde uzun süre bildirim görülür. Instagram üzerinden mesaj gönderilememe sorunu çeşitli sebeplerden kaynaklanıyor olabilir.

Instagram Mesaj Engeli

Mesaj gönderilememesinin sebebi olarak ilk akla gelebilecek husus; mesaj gönderilmek istenen hesabın DM mesaj özelliğini pasif hale getirmiş olması olabilir. Bu durumda karşı tarafa hiçbir şekilde Instagram üzerinden mesaj yoluyla ulaşılamayacaktır. Ayrıca diğer bir sebep de mesaj gönderilmek istenen hesabın sizi engellemiş olması ihtimalidir. Bu durumda da karşı tarafa mesaj gönderilemez.

Instagram Mesaj Neden Gelmiyor

Ayrıca bazı durumlarda Instagram üzerinden ne mesaj gönderilebilir ne de mesaj alınabilir. Eğer bilgisayarınızda veya telefonunuzda internet kopmuşsa mesaj gönderseniz de mesajın karşısında ünlem işareti çıkacaktır. Bu durumda yapılabilecek ilk şey modemi kapatıp açmak veya wi-fi ağından çıkıp tekrar bağlanmaktır.

Instagram DM Sorunu

Yine bazı durumlarda Instagram üzerinden mesaj göndermek sunuculardaki yoğunluktan da kaynaklanıyor olabilir. Sunucu kaynaklı sorunlarda mesaj karşı tarafa iletilse bile bir süre sonra kendiliğinden ekrandan kaybolabiliyor. Sunucu kaynaklı sorunlarda bireysel olarak kullanıcıların yapabileceği pek bir şey yoktur. Bu gibi durumlarda sunuculardaki sorunun giderilmesi veya yoğunluğun azalması beklenmelidir.