+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Instagram Kısıtlama Hakkında

Instagram Kısıtlama Hakkında

2022-10-20 08:19:04

Önemli sosyal medya platformları arasında yer alan İnstagram üzerinden milyonlarca paylaşımlar yapılıyor. Takipçi sayısı az veya çok olsun birçok hesap kullanıcısı tarafından yapılan paylaşımlarda başka kişilerin yorum yapması mümkün oluyor. Bazen yapılan yorumlarda üzücü olayların yaşanmasına neden olabiliyor. İnstagram uygulaması kullanıcıların bu durumlarla karşılanmaması için getirdiği yenilik ınstagram kısıtlama hakkında bilgiler yazımızda yer alıyor.

Instagram Kısıtlama Nedir?

Üç yıl önce İnstagram tarafında sunulan kısıtlama yeniliği ile herkes tarafından kullanılıyor. Kullanıcılar tarafından yapılan paylaşımlara hakaret, küfür, şiddet ve taciz durumlarına karşı önlem sağlıyor. Bu zorbalıklara karşı uygulamanın kısıtlama özelliği sayesinde anında müdahalesi söz konusu oluyor.

Instagram Kısıtlama Özelliği Neden Geldi?

Instagram sosyal ağını milyonlarca kişiyi kullandığı için herkesi tanımak imkansızdır. Bazen istenmeyen durumlar söz konusu olduğu için bazı tedbirlerin alınmasını da zorunlu kılıyor. Kısıtlama özelliği ile İnstagram üzerinden tehdit, küfür edici paylaşımların önüne geçilmiştir.

Instagram Ne İşe Yarıyor?

Kişiler tarafından paylaşılan içerik, gönderi, fotoğraflara kötü niyetli kişiler tarafından yapılacak olumsuz durumlara karşı İnstagram kısıtlama özelliği kullanılabilir. Bu şekilde içerikler tamamen yorumlara kapalı olmuş olur. İnstagramın bu özelliği sayesinde hiç bir şekilde olumsuz durumların olması kendiliğinden önlenmiş olur.

Instagram'da Yorumlar Kapatma İşlemi

Yorumlar menüsü kısmına giriş yapılması halinde yorum kontrolleri başlığı yer alıyor. Bu alanda yer alan kişinin yorumlarına iz ver ve engelle diye iki seçenek bulunuyor. Bunları kullanarak istemediğiniz yorumları engelleyebilirsiniz.

Instagram Kısıtlama Özelliği Kullanılması

Instagram kısıtlamanın temel özelliği kötü durumlara karşı sağlıklı bir ortamın oluşmasını sağlamaktır. Fenomenler, normal kişiler ve firmalar tarafından çokça kullanılan kısıtlama özelliği sayesinde yorum kısımları daha temiz olmaktadır. Son İnstagram güncellemesi ile kullanılmaya başlanan kısıtlama özelliği şu şekilde aktif hale gelir.

  • Yorum yapmasının istemediğinin kişinin üzerine tıklanarak profiline giriş yapılır.
  • Sonrasında restrict olarak görünen kısıtlama seçeneği aktif hale getirilir.
  • Bu işlemle hem yorum kalkıyor hem de kişi yorum gelmesinin önüne geçilir.
  • Kişi ayrıca engellendiğini de bilmiyor.
  • Aynı zamanda yorumların görülmesi sadece o kişiyle sınırlı kalıyor.

Instagram'ın bu özelliğinden yararlanmak için daha ayrıntılı bilgi almak için destek hizmetlerinden yardım alınabilir.