+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Instagram Insights Nedir? Instagram Insights İpuçları

Instagram Insights Nedir? Instagram Insights İpuçları

2022-09-15 13:15:02

Instagram insights nedir sorusu, özellikle de Instagram üzerindeki marka sayfalarını yakından ilgilendirmektedir. Instagram 2016'da iş profillerini tanıtmıştı. Bu tarihten itibaren, Instagram'ı kullanan markalar arasındaki en büyük ikilem, bir işletme profiline geçmek veya kişisel hesaplarını korumaktı. Bu hesap dönüşümün ücretsiz olması, Instagram'da 25 milyondan fazla profesyonel profil ile birçok kuruluşun kararını kolaylaştırırdı. Ancak bazı markalar bunu yapmakta tereddüt etmişti. Bunun sebebi, kullanıcıların katılımını ve takipçi sayılarını etkileyeceğinden endişe duyuyor olmalarıydı.

Bu markalardan biriyseniz, işte size iyi haber. Bir işletme hesabına geçmenin profiliniz üzerinde hiçbir zararlı etkisi olmayacaktır. Aksine, geçiş yaptıktan sonra sizi bekleyen birçok avantaj var. Kişisel Instagram hesabından, işletme profiline geçmenin en önemli avantajları nelerdir?

Instagram Insights Kullanarak Performansınızı İzleyin

Sosyal medyadaki erişimini büyütmeye çalışan her işletme sahibi, reklam çabalarının etkili olup olmadığını bilmek ister. Bunu öğrenmenin en iyi yolu analiz araçlarıdır. Instagram'da bir işletme profiline geçtiğinizde, Instagram Insights'a erişirsiniz. Böylece takipçileriniz ve gönderilerinizin performansı hakkında değerli bilgiler sağlayan entegre analizden yararlanma şansına sahip olursunuz.

Insights ile şunları yapabilirsiniz:

Katılım oranınızı kontrol edin ve gönderilerinizde kaç beğeni, yorum ve paylaşım yapıldığını görün.

Takipçileriniz hakkında daha fazla bilgi edineceksiniz.  Çoğunluğun erkek mi kadın mı olduğunu, yaş gruplarını, konumlarını kontrol edebilirsiniz. Ayrıca, Instagram'da en aktif oldukları saatler ve günleri de öğreneceksiniz.

Instagram hikayelerinizin analizlerini de görüntüleyebilirsiniz.

Bu ayrıntıları bilmek, hedef kitlenizi daha iyi anlamanıza ve pazarlama stratejilerinizin Instagram üzerindeki etkisini ölçmenize olanak tanır.

Ayrıca, hedeflerinize daha verimli bir şekilde ulaşabilmeniz için içerik optimizasyonu gibi stratejilerinizi değiştirmenize de olanak tanır.

Instagram gönderilerinizi planlayabileceksiniz.

Bu özelliğin kullanıma sunulmasından önce, paylaşımlarını Instagram'da planlamak isteyen kullanıcılar, gönderi zamanı geldiğinde başlıkları ve fotoğraflarıyla birlikte bir bildirim almaktaydılar. Yenilik sayesinde, gönderiler planlanabilir ve hatırlatıcılar ile uğraşmak zorunda kalmadan otomatik olarak paylaşım yapılabiliyor.

Markanız için sosyal medyayı daha etkili hale getirebilmek adına, SMM Panel hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.