+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Instagram Hesapları Neden Kapanır?

Instagram Hesapları Neden Kapanır?

2022-10-13 11:52:05

Sosyal medya platformlarından instagramı tercih edenlerden ınstagram hesapları neden kapanır? soruları alınabilir. Kimi zaman hesaba sahip kişinin bizzat kendisi tarafından, kimi zaman da ihlal edilmiş olan kurallar nedeniyle platform tarafından bu sonucun oluşturulduğu görülebilir.

İhlalin içeriğine göre kalıcı olarak hesabın kapatılması ve aynı cihazdan yeniden Instagram açılmamasına karar verilecek şekilde ban yedirme durumu oluşabilir. Bazen de yalnızca bir uyarı olarak hesabın kapatılması ve kısıtlama süresi dolduktan sonra otomatik olarak kullanıcı giriş bilgileriyle açılması sağlanabilir.

Instagram Hesapları Kapanma Nedenleri

Instagram kullanıcılarının bilerek veya istemeden yaptığı kimi tutumlarda hesapları kalıcı olarak veya süreli olarak kapatılabilir. Bu duruma sebebiyet veren nedenler:

  • Topluluk kuralları olarak bildirilen maddelerden en az birini ihlal etmiş olmak
  • Diğer kullanıcılar tarafından şikayet veya spam almak
  • Başka bir hesabı taklit ettiği diğer kullanıcılar tarafından ortaya çıkarılmak
  • Yasaklanmış olan görsellerin veya sözcüklerin kullanımını yapmak
  • Hesabın kapatılmasına onay verildikten sonra giriş yapmaya çalışmak

Hallerinde hesaplar süreli veya kalıcı olarak kapatılır.

Instagram Hesapları Ne Kadar Süre Kapatılır?

Kullanıcıların ihlal etmiş olduğu tutumlar, kısıtlamanın kısmi olmasına veya temelli olmasına neden olabilir. Kısmi olarak kapanmada ideal bulunan süre bir haftadır.

Kullanıcının yedi gün boyunca hesabına girmesi engellenebilir veya girişine izin olsa dahi hiçbir hesap kullanım hareketi yapmasına izin verilmeyecektir. Ancak başka hesabın taklidinde ve şikayet sayısının yüksek olmasında yazılım tarafından risk uyarısı yapılacak ve hesap bir daha açılmayacak şekilde kapatılacaktır.

Instagram Hesapları Ne Zaman Kapanır?

Kullanıcıların haftanın yedi günü ve günün tam olarak yirmi dört saati boyunca platformda gezinebilme hakkı bulmasından ötürü altyapının denetimi de süresiz olarak ayarlanmıştır. Böylelikle hesapların kapatılmasına ilişkin bir sakınca halinde gece yarısı veya sabahın erken saatleri, hafta içi veya sonu olmaksızın hesaplar kapatılabilir.

Instagram Hesapları Kapatılınca Yapılabilecekler

Kullanıcının hesabının kapanması ve herhangi sakıncasının bulunmadığına emin olması halinde Instagram platformunun risk çözüm merkezine mail atması gerekir. Giriş yapılırken açılan sekmenin hemen alt kısmında yer alan 'şifremi unuttum' alanındaki adımlara uyulması ve mail atılan sayfaya bağlanılması mutlak suretle gerekir. Mail içerisinde gereken düzenleme yapıldıktan sonra görevlilerin incelemesiyle hesap yeniden kurtarılabilir.