+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Instagram Hesap Çalma

Instagram Hesap Çalma

2022-12-12 11:15:40

Instagram Hesap Çalma

Bazı kullanıcılar Instagram hesap çalma yöntemlerini araştırır. Bu sanıldığı kadar kolay değildir. Instagram güvenliğini üst düzeyde tutan, milyonlarca kullanıcıya sahip, günde milyonlarca paylaşımın yapıldığı bir platformdur. Instagram güvenliğini sağlamak için, gelişmiş teknolojik alt yapıyı ve konusunda deneyimli uzmanlar barındırır. 

Bu sayede uygulamanın ve kullanıcılarının güvenliğini sağlar. Uygulamanın sürekli güncellemeleri kullanıcılarına daha iyi hizmet vermek yanında, güvenlik açıklarını da ortadan kaldırmak için gerçekleştirilir. Alınan tüm güvenlik önlemlerine rağmen, çoğunluğu kullanıcı hatalarından kaynaklı hesap çalma işlemleri Instagram’da da gerçekleşir.

Kullanıcı Hatalarında Instagram Hesabı Nasıl Çalınır? 

Instagram hesap çalma yöntemlerinin çoğunluğu, kullanıcı hatalarından kaynaklanır. Kullanıcı farklı cihazlarda uygulamayı kullanır. Bu kullanım sonucunda ya güvenli çıkış yapmaz veya girişte beni hatırla seçeneğini farkında olmadan aktif eder. Kullanıcı cihazdan ayrıldıktan sonra, üçüncü taraf bir kullanıcı, bu hatalı durumu kullanarak, kullanıcı profilini ele geçirir. Uygulamanın şifresini ve e-posta adresinde değişikliğe gittiğinde, kişi profilini amaçları doğrultusunda kullanır.

Kötü Amaçlı Yazılımla Instagram Hesabı Nasıl Çalınır? 

Instagram hesabının çalınması için doğrudan geliştirilmiş bir yazılım bulunmaz. Ancak kullanıcıların kimlik bilgilerini ele geçirme için yazılımlar üretilir. Bu yazılımlar aracı yapılarak Instagram hesabı da ele geçirilir. Sık kullanılan yöntemler kötü amaçlı yazılım linkinin kullanıcıya e-posta yolu ile gönderilmesi, web sitelerinde bu amaçla link paylaşılması, doğrudan kullanıcı profiline link gönderilmesi şeklinde gerçekleşir. 

Bu yöntemde kullanıcı her durum için gönderilen linkleri açtığında, yazılım sayesinde kullanıcı cihazında bulunan bilgilere erişim sağlanır. Bu sayede kullanıcının Instagram ve diğer uygulamalarına erişim sağlanır. Sık olmamakla birlikte bazı durumlarda şifre kırıcı programlar kullanılır. Bu programlar kullanıcı e-postası veya kullanıcı adı kullanılarak, giriş şifresi denemelerine yapar.

Instagram Hesap Çalma İşlemlerine Ne Gibi Tedbirler Alır? 

Instagram kullanıcılarına güvenli ortam oluşturmak için her türlü tedbiri almıştır. Eski sürümlerinde şifre kırma programları işe yararken, yeni sürümlerinde artık işe yaramamaktadır. Çünkü kullanıcı profiline birkaç kez hatalı şifre girişi yapıldığında, kullanıcı profili erişime kapatılarak doğrulama kodu talep eder. Bu durumda şifrenin kırılabilmesi için, hesabı ele geçirme isteyen kişinin, kullanıcı e-posta adresini de ele geçirmiş olması gerekir. 

Instagram kullanıcı profilinde şüpheli işlemlerin gerçekleşmesi durumunda da hesabı kullanıma kapatır. Hesabı ele geçiren kişinin, kullanıcı profiline uymayan davranışları uygulama tarafından tespit edildiğinde kullanıcı hesabını kapatır. Bu gibi durumda, kullanıcıyı doğrulamak için güvenlik soruları yöneltir. Hatta bu amaçla kullanıcı fotoğrafını da isteyebilir.

Kullanıcı Instagram Hesabının Çalınmaması İçin Ne Gibi Tedbirler Alır? 

Instagram’da hesap çalma işlemlerinin çoğunluğunun kullanıcı hatalarından kaynaklandığını hatırlatmak faydalı olacaktır. Kullanıcı öncelikle harf, rakam ve simgelerden oluşan güvenli şifre edinmelidir. Uygulamayı farklı cihazlarda kullandığında güvenli çıkış işlemlerini yerine getirmeli, beni tanı seçeneğini aktif etmemelidir. Güvenli olmayan e-postaları, web sayfalarında yer alan linkleri, doğrudan gönderilen linkleri açmamalıdır. Kullanıcı e-posta adresini ve telefon numarasını mutlaka sisteme kayıt etmelidir.

Instagram Hesabı Çalındığında Ne Yapılmalı?

Instagram kullanıcısı hesabı çalındığında;

ifremi unuttum seçeneği ve doğrulama kodu ile giriş yapmalı,

Bu işlemle başarılı olması durumunda şifresini değiştirmeli,

Bu işlem başarılı olamaması durumunda, Instagram destek hattına ileti göndermeli,

Instagram tarafından gönderilen güvenlik sorularına karşılık vermeli,

Bu sayede hesabını tekrar geri alarak, şifresini derhal değiştirmelidir. Aynı zamanda Facebook bağlantı işlemlerini yerine getirerek, bu gibi durumlarda Facebook hesabından giriş yaparak gerekli değişiklikleri yerine getirebilir.