+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Instagram Hesabı Neden Kapanır?

Instagram Hesabı Neden Kapanır?

Instagram hesabı kapatılan kullanıcılar, Instagram hebası neden kapatılır? Konusunu araştırmalıdır. Instagram kullanıcıları üyelik işlemlerini yerine getirirken, uygulamamın kurallarını peşinen kabul etmiş sayılır. Instagram kullanıcı hesapları;

Kullanıcı şifresini birden fazla yanlış giriş yaptığında,

Uygulama içerisinde kullanıcıların, küfür, hakaret, tehdit içerikli paylaşımlarda bulunması,

Kullanıcıların diğer kullanıcıları ısrarlı takip ve taciz etmeleri durumunda,

Kullanıcının 13 yaşından küçük olduğunun tespiti durumunda,

Kullanıcıların paylaştığı içeriklerde zararlı yayınların bulunması,

Kullanıcı hesaplarında organik olmayan işlemlerin gerçekleşmesi durumunda,

Uygulamanın kullanıcılar tarafından sıklıkla başka cihazlarda açması durumunda,

Uygulama kullanıcıyı cezalandırmak veya kullanıcı profilini güvende tutmak için erişime kapatır.

Instagram Hebası Kapatılan Kullanıcılar Ne Yapmalı? 

Hesabı kapatılan kullanıcılar, kapatma nedenlerine göre farklı yöntemler uygulayarak, hesabını geri alabilir. Kullanıcı şifresini yanlış girdiğinde, hesabına erişim sağlayamaz. Şifresini hatırlayamayan kullanıcı, uygulama penceresinde e-posta adresini yazarak, şifremi unuttum aracını kullanır. Bu durumda kullanıcı e-posta adresine doğrulama linki gelir. Kullanıcı link aracılığı ile sisteme giriş yaparak gerekli işlemleri yerine getirir ve hesabını kullanmaya başlar. Bu durumda yeni şifre belirlemek durumundadır. 

Uygun olmayan içerik, ısrarlı takip ve diğer sebeplerle kapatılan uygulamanın açılması için, Instagram uygulamasında yer alan destek sekmesini kullanır. Burada kullanıcının hesabının kapatma sebepleri belirtilir. Kullanıcı buna ilişkin gerekçesini ve aydınlatıcı bilgiyi sisteme gönderir. Kullanıcı açıklamasının yeterli bulunması durumunda, Instagram kullanıcıya link göndererek uyulamaya girişini sağlar. Kullanıcı iletisini yeterli görülmezse, buna ilişkin açıklama gönderilir.

Instagram Hesabının Kapatılmaması İçin Kullanıcılar Ne Yapmalıdır? 

Instagram hesaplarının kapatılmaması için kullanıcılar kendi önlemlerini almak durumundadır. Bu önlemlerin başında güvenli şifreleme işlemlerini yerine getirmeleri gerekir. Bu sayede kullanıcı hesapları başkalarının eline geçmez ve hesabı ele geçiren kullanıcılar, istenmeyen davranışlar geliştirmez. Kullanıcıların Instagram kurallarına mutlaka uyması gerekir. Instagram sansürlenmesi gereken içeriklerin ve telif hakkı ile korunan içeriklerin paylaşılmasına izin verir. Aksi durumda kullanıcı profili erişime kapatılır. Kullanıcılar yorumlar kısmında küfür, hakaret ve tehdit içerikli paylaşımlar yapmamalıdır. Bu konuları içeren paylaşımlarda bulunmamalıdır. Kullanıcı hesaplarında organik yöntemleri kullanmalıdır.

Instagram Hesapları Kaç Gün Kapatılır? 

Instagram iki türlü kapatma yöntemi geliştirmiştir. Bunlardan birincisi süreli kapatma, ikincisi süresiz kapatma işlemidir. Süreli kapatma işleminde kullanıcı davranışlarına ve olayın telafisine göre, 20 ile 60 gün aralığında kullanıcı hesabı kapalı kalır. Bu süreyi Instagram tek taraflı belirleme yetkisine sahiptir. Süresiz kapatma işleminde kullanıcının yapabileceği bir şey yoktur. Ancak bazı durumlarda destek hattında gerekli açıklama yapıldığında, süreye bağlı olmadan kullanıcı erişimi sağlanabilmektedir.

Instagram Yanlış Şifre Girildiğinde Kaç Gün Kapatılır?

Instagram kullanıcıları yanlış şifre girmeleri durumunda kullanıcı hesabı güvenlik nedeni ile kapatılır. Kullanıcının tekrar hesabını açabilmesi için, şifremi unuttum işlemini yerine getirerek, şifreli işlemi yerine getirmesi gerekir. Aksi durumda kullanıcı hesabına erişim sağlaması mümkün değildir. Şifremi unuttum işlemi yerine getirildiğinde, kullanıcı süreye bağlı kalmaksızın profiline giriş yapar.

Instagram Şifresini Hatırlayanlar Hesabını Açabilir Mi?

 Instagram giriş şifresini yanlış kodlayan kullanıcıların hesabı, kullanıcı hesabının güvenliği açısından kapatılır. Bu kapatma işlemi sonrası kullanıcı doğru şifreyi hatırlasa bile uygulamaya giriş yapamaz. Kullanıcı hesabına erişebilmesi için mutlaka şifre doğrulama kodunu kullanması gerekir.