+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Instagram Hedef Kitlenizle Daha İyi Bağlantı Kurmanızı Sağlayacak İpuçları

Instagram Hedef Kitlenizle Daha İyi Bağlantı Kurmanızı Sağlayacak İpuçları

Instagram hedef kitle erişimi oldukça önemlidir. Dijital çağ, bilgiye daha fazla erişim sağlarken, ancak diğer bir yandan onu sindirmek zaman ve enerji gerektirir. Tüketiciler çevrimiçi incelemelere her zamankinden daha fazla güvendikleri ve iki marka arasındaki ürünleri veya hizmetleri tek bir tıklamayla karşılaştırabildikleri için, pazarlamacıların markalarının neden ilgilerini hak ettiğini açıklamaları gerekir.

Pazarlamada hikaye anlatımı, markaların iletmek istedikleri karmaşık fikirleri basitleştirmelerinin bir yoludur.

Değerlerinizi Bilin

Hikaye anlatımı, markanızın geçmişini ve değerlerini net bir şekilde anlamakla başlar. Markanızın tarihsel gelişimi, kolay atıfta bulunulması ve iletilmesi, izleyicilerinize yaptığınız değerleri neden savunduğunuz konusunda bir fikir verecektir. Pazarlama stratejinizle anlattığınız hikayeleri hangi açıdan ele alacağınızı öğrenmek için şirketinizin misyonuna ve vizyonuna geri dönün.

Instagram söz konusu olduğunda, sadece tüm bunları yazabilmek değil, aynı zamanda görsel içeriğe çevirebilmek de önemli.

Görüntü Ve Yazı Arasındaki Uyumu Koruyun

İnsanlar hala Instagram'daki altyazıları okuyor. Bu nedenle, stratejiniz özellikle aksini gerektirmedikçe, özellikle markalar için görsellerinize daha fazla bağlam vermekten kaçınmamalısınız.

Bu konuda yardım almak için sosyal medya stil kılavuzunuzu kullanın. İlk adım, fotoğraflarınızı marka kişiliğinize uygun olacak şekilde düzenlemektir. Renklerinizi her bir fotoğrafa sıkı bir şekilde dahil etmeniz gerekmez, ancak her bir görüntüde gösterilenler ile onları nasıl düzenlediğiniz arasında bir kopukluk yaratmamaya dikkat edin. Örneğin, küçük çocukları ve ebeveynleri hedefleyen bir marka, fotoğraflarını karanlık ve düşünceli olacak şekilde düzenlemek istemeyebilir.

Fotoğraflarınızı düzenlemek ve renkleri geliştirmek için Instagram ile birlikte gelen birçok filtreyi kullanmayı deneyebilir veya kendi fotoğraf düzenleme uygulamanızı indirebilirsiniz.

İkinci adım, Instagram başlığınızı yazmaktır. Örneğin; National Geographic ekibi uzun başlıklardan çekinmiyor çünkü marka kimliklerinin bir kısmı dünyanın dört bir yanından hikayelerin yer aldığı bir dergi gibi. Gönderdikleri her fotoğrafla ilgili verileri paylaşarak, her birinin konumu ve fotoğrafçısına atıfta bulunarak bunu Instagram dostu bir formata dönüştürdüler. Bu, Instagram hesabınıza, basılı yayınlarınızdan birini çevirmeye benzer bir his verir ve marka deneyiminizin tüm medyada tutarlı olmasını sağlar.

Bu değerlere ek olarak etkili bir marka yönetiminin SMM Panel hizmetlerinden yararlanmak olduğunu bilmeniz gereklidir.