+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Instagram Gece Modu Nasıl Aktif Edilir?

Instagram Gece Modu Nasıl Aktif Edilir?

2022-10-11 14:42:04

İnsanlar tarafından yaygın olarak kullanılan instagram uygulamasına gece modu (karanlık mod) özelliğinin gelmesi insanların ınstagram gece modu nasıl aktif edilir? Sorusuna cevap aramasına neden oluşmuştur. Aktif etme işlemi kullanılmakta olan mobil cihazların Android ve İOS işletim sistemine sahip olmasına bağlı olarak değişir. Cihazlara göre gece modunun nasıl aktif edileceğine dair bilgiler şöyledir;

Instagram’da Gece Modu Nasıl Aktif Edilir? Android

Android işletim sistemine sahip mobil cihaz kullanan kişiler instagram uygulamalarını gece modunda kullanma imkanı bulabilirler. Bunun için ilk olarak uygulama üzerinden instagram hesaplarına giriş yapılır. Bu işlemin ardından Profil sayfasına ulaşılır ve sayfada bulunan ≡ simgesine tıklanır.

Tıklama işleminin ardından Ayarlar bölümüne girilir. Ayarlar menüsünden Tema bölümü seçilir. Tema bölümünde Aydınlık, Karanlık ve Sistem Varsayılan olmak üzere 3 farklı tema bulunur. İnstagram uygulamasını gece modunda kullanmak isteyen kişiler temayı Karanlık seçtiklerinde uygulama gece modunda çalışmaya başlar.

Instagram’da Gece Modu Nasıl Aktif Edilir? İOS

İOS işletim sistemini kullanan mobil cihazlar için de instagram uygulaması gece modunda kullanılabilir. Bunun için uygulamaya girilmesi ve ardından instagram hesap profiline ulaşılması gerekir. Bu işlemin ardından profil sayfasında bulunan ≡ simgesine tıklanarak Ayarlar bölümüne ulaşılır. Ayarlar bölümünden Ekran/Parlaklık sekme yolu takip edilir ve sayfadan Koyu Mod aktif hale getirilir. Etkinleştirme işleminin tamamlanmasının ardından uygulama karanlık modda kullanılmaya başlanabilir.

Instagram Gece Modu Neden Aktif Edilir?

Gece modu özelliği instagram geliştiricileri tarafından kullanıcılara sunulmuş yeni bir özelliktir. Bu yeni özelliğin hesap kullanıcıları tarafından tercih edilmesinin belirli nedenleri vardır. Instagram gece modu şu nedenlerden dolayı aktif edilir;

  • Gece modunun kullanılması sayesinde insanların gözleri daha az yorulur.
  • Uygulamanın gece modunda kullanılması şarj tasarrufu yapılmasına yardımcı olur.
  • Gece modu sayesinde gözlerin yorulma süresi uzayacağından uygulamanın kullanım süresi de artar.

Sizlerde instagramı karanlık modda kullanmak isterseniz cihazınızın işletim sistemine bağlı olarak sizlere anlattığımız uygulama yollarını tercih edebilirsiniz. Bu sayede karanlık modun sizlere sağlayacağı avantajlardan yararlanma imkanı bulabilirsiniz.

Aktif Edilen Instagram Gece Modu Nasıl Kapatılır?

Instagram kullanıcıları uygulamalarını gece modda kullanmaya beğenebilecekleri gibi beğenmemeleri de mümkündür. Bu durumda uygulamalarını aydınlık moda geri çevirmek isteyebilirler. Bu durumda aktif edilen gece modunun pasif hale getirilmesi gerekir. Bunun için izlenecek yol Profil sayfasına girerek Ayarlar bölümüne ulaşmak işletim sistemine göre Tema veya Ekran bölümü üzerinden gece modunu aydınlık mod veya varsayılan mod ile değiştirmektir. Bu sayede uygulamanın görünümü eski haline dönmüş olur.

Instagram’da Gece Modu Yoksa Ne Yapılır?

Instagram günümüzde pek çok mobil cihazda kullanılabilen bir uygulamadır. Ancak gece modu özelliği uygulamaya daha yeni getirilmiştir. Bu nedenle özellik yeni işletim sistemlerinde kullanılabilir. Bunun için gece modunu aktif etmek isteyen kişilerinin mobil cihazlarının sahip olduğu işletim sistemlerinin yeni olması gerekir. Aksi takdirde uygulamalarını gece modunda kullanmaları mümkün olmaz.