+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
IGTV İpuçları – IGTV İle Sayfalarınızı Bir Adım İleriye Taşıyın

IGTV İpuçları – IGTV İle Sayfalarınızı Bir Adım İleriye Taşıyın

2022-09-15 12:06:25

IGTV ipuçları ile markanızın sayfalarındaki etkileşimi yeni bir seviyeye taşıyabilirsiniz. Bir süredir Instagram'da bulunuyor olabilirsiniz, ancak bu IGTV’ye ve içeriğinizi nasıl düzenleyeceğinize aşina olmayabilirsiniz.

Bunu yapmak için bilgisayarınızda ağır ve karmaşık bir yazılıma ihtiyacınız yoktur. Telefonunuzun kullandığı işletim sisteminden bağımsız olarak videolarınızı telefonunuzda kolay ve hızlı bir şekilde düzenleyebilirsiniz. Bu yazıda video düzenleme uygulamalarının doğru ve etkili şekilde kullanımına ilişkin ipuçlarına ulaşabileceksiniz.

IGTV nedir?

IGTV, Instagram'a eklenen, videoları normal gönderilere kıyasla  daha uzun süre paylaşmanıza izin bir veren uygulamadır. Farklı bir uygulama olmasına rağmen Instagram'dan erişilebilir. Instagram'da uzun içerik paylaşmanın basitliği ve pratikliği nedeniyle içerik oluşturucular tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır.

Ayrıca amaç YouTube ile rekabet etmek olduğu için Instagram algoritması IGTV kullananlara öncelik vermektedir. Bunun yanı sıra uygulama, sayfaların kitlelerinin katılımını en çok etkileyen araçlardan biri haline gelmiştir. Dolayısıyla, IGTV'yi etkileşiminizi artırmak için bir strateji olarak kullanmıyorsanız, zaman kaybedersiniz. Çünkü bu uygulama yalnızca size daha fazla izlenim kazandırmakla kalmaz, içeriğiniz de daha fazla insana ulaşır.

IGTV İpuçları: Hangi uygulamayı seçmeli?

IGTV için videoları düzenlemedeki en büyük zorluk, videoları yalnızca 9:16 (dikey) veya 16: 9 (yatay) oranlarda kabul ettiği için doğru formatta yapmaktır. Her şeyden önce, düzenlemelerinizi yapmak için bir uygulama seçmeniz gerekecektir. IGTV için videoları düzenlemek için çok sayıda uygulama var. Burada kullanımı en kolay olanlardan bahsedeceğiz.

Quik

Bu uygulamanın temel avantajı, kendi başına vinyet oluşturmasıdır. Galerinizden birkaç fotoğraf seçin ve ardından uygulama birkaç hazır vinyet modeli sunar. Ayrıca basit bir şekilde metinler, çıkartmalar ve geçişler eklemenize olanak tanır. Tabii ki kesim yapmak ve hatta bir film müziği eklemek mümkün.

InShot

Fotoğrafları düzenlemeyi sağlamasının yanı sıra, InShot ile videonun hızını değiştirmenin ayrıca videolara kenarlıklar ve efektler ekleyebilirsiniz. Quik gibi, aynı temel şarkı kesme, birleştirme ve ekleme işlevlerine bulunuyor.

Film

IGTV ipuçları içerisinde yer alan bir başka harika uygulama da Filmr. Profesyonel bir video editörü gibi görünmesine karşın çok sezgisel ve kullanımı kolaydır. İçinde videoları katmanlar halinde görüntüleyerek her şeyi kolaylaştırırsınız.

Buna ek olarak, sayfalarınızı büyütmek için organik takipçi ve beğeniler elde etmek için, SMM Panel hizmetlerini inceleyebilir, kişisel profillerinizi veya markanıza ait sayfayı güçlendirebilirsiniz.