+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Flickr Nedir? Ne İşe Yarar?

Flickr Nedir? Ne İşe Yarar?

Flickr Nedir? Ne İşe Yarar?

Flickr nedir? ne işe yarar? sorusu son dönemlerde en çok merak edilen konular arasında geliyor. Bu konuyla ilgili merak edilen onlarca soru var. Her şeyden önce şunu belirtmek gerekir ki Flickr sağladığı olanaklarla önemli bir yere sahiptir. Bir web sitesi olan flickr, fotoğraf ve videolar üzerinden ayrıcalık sağlayıp depolama konusunda da olanaklar sunuyor.

Flickr Nedir?

Global olarak kullanılan Flickr görünümde bir web sitesidir. 2005 yılında Yhoo şirketi tarafından satın alınarak daha güçlü bir platform haline geldi. Yhoo, 35 milyon dolar karşılığında Flickr'i satın alarak önemli bir yatırıma imza atmıştır. Flickr'in temel hizmeti video ya da fotoğraf paylaşmak ve barındırmaktır. Bu desteği ücretsiz olarak sunduğu için de önemli bir yere sahiptir. Her kesimden kullanıcı ortak bir şekilde hiçbir ücret ödemeden video ve fotoğraflarını güvenle saklama ve sergileme imkanı buluyor.

Flickr Ne İşe Yarar?

Flickr, dünyada ve ülkemizde oldukça yaygın kullanıcı kitlesine sahip bir sistemdir. Faydaları ve etkinliği sayesinde büyük ilgi görüyor.

Flickr'in sağladığı yararlar şu şekilde sıralanabilir;

Ücretsizdir

Geniş video ve fotoğraf depolama alanı sağlar.

Transfer işlemi doğrudan yapılır.

Fotoğraf ve video paylaşımı için olanak sunar.

Fotoğraf veya videolardan galeri oluşturabilirsiniz.

Fotoğraf ve videolara yorum yapabilirsiniz.

Çince, İngilizce, İtalyanca, Almanca, Fransızca, Türkçe, İspanyolca, Portekizce ve Korece dillerini destekler.

Flickr'ın popüler ve yaygın olmasının nedenlerinden biri de bloger'ların fotoğraf ve video deposu olarak kullanmasıdır.

Flickr Özellikleri

Kullanıcı fotoğrafı ve kısa bir biyografi ile kolayca profilinizi oluşturabilirsiniz. Profesyonel fotoğraf çekimleriniz beğeniye sunarak kullanıcılardan referans toplayabilirsiniz. Herkese açık fotoğraf akışı alanı sağlama özelliği vardır. Fotoğraflarınızı düzenli olarak bir arada tutmak isterseniz albüm özelliğini kullanabilirsiniz. Kendi favori listenizi oluşturup, galeri özelliği ile 50'ye kadar fotoğraf gruplaması yapabilirsiniz. Stats özelliği ile diğer kullanıcıların fotoğraflarınız hakkında neler yazdığının ve ne sıklıkla görüntülediğinin istatistiğini tutar. Böylece paylaşımlarınızın yarattığı etkiyi en doğru şekilde analiz etmiş olursunuz.

Flickr Nasıl Kullanılır?

Flickr ücretsiz üyelik gerektiren bir sitedir. Resmi sayfasından üye olarak siteyi kullanmaya başlayabilirsiniz. Kendinize açtığınız hesapla birlikte otomatik olarak transfer imkanı bulabileceksiniz. Böylece bilgisayar ve telefon hafızasını zorlamadan kendinize depolama alanı oluşturabilirsiniz.

Flickr Kaç GB Depolama Alanı Sunar?

Flickr artık Yahoo şirketine ait bir fotoğraf ve video paylaşım sitesidir. İlk kurulduğu zamanlarda sadece fotoğrafa izin veren video paylaşımı sağlamayan şirket 2008 yılında video depolama ve paylaşıma da izin vermiştir. Flickr kullanıcılara üç tür hesap sunuyor. Birincisi ücretsiz Flickr hesabıdır. Bu hesaba kullanıcılar ücret ödemez. Her bir fotoğraf için 200 MB, video içinse 1GB sınır koyuyor. Yani ücretsiz üyeliklerde bir videonun uzunluğu maksimum 3 dakika olacak şekilde sınırlandırılmıştır. Reklamsız ve Doublr aboneliklerinde ise yıllık veya aylık ücretlendirme yapılıyor.