+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Facebook Reklamları İçin İpuçları: Yeniden Pazarlama

Facebook Reklamları İçin İpuçları: Yeniden Pazarlama

Facebook reklamları için ipuçları sayesinde platform üzerindeki reklam kampanyalarınızı daha etkili yönetebileceksiniz. Facebook'ta yeniden pazarlama, web sitenizin ziyaretçilerini hedefleyen bir çevrimiçi reklamcılık şeklidir. Strateji, yakın zamanda görüntülenen ürünleri sosyal ağ içinde sponsorlu içerik biçiminde göstermeyi amaçlamaktadır. Kullanıcının dönüşüm sağlamasını sağlamak harika bir stratejidir.

Ziyaretçi Davranışını Analiz Edin

Sitenize gelen çoğu ziyaretçi ilk ziyarette dönüşüm sağlamaz. E-ticaret segmentini örnek olarak kullanırsak, bu sayı %97'ye karşılık gelir. Bunun nedeni, karar vermenin genellikle satın alma yolculuğunun aşamalarını içeren bir başlangıç ​​sürecinden geçmesidir: öğrenme, keşif, değerlendirme ve karar.

Bu ziyaretçilerin davranışlarını anlamak, dönüşümü amaçlayan en uygun eylemleri gerçekleştirmek için çok önemlidir. Örneğin, hangi sayfalara en çok erişildiğini, ne kadar kaldıklarını ve terk etme oranının yüksek olup olmadığını değerlendirmek.

Bir kullanıcı web sitenizdeki bir ürün sayfasına eriştiyse ve satın alma işlemini tamamlamadıysa, karar verene kadar bahsedilen aşamalardan biri olan "flört" aşamalarında olabilirler. Hâlâ en iyi anı, bir promosyonu, değerde bir miktar değişiklik ve hatta bir indirim kuponunun serbest bırakılmasını bekliyor olabilir.

Eylemlerinizde Spesifik Olun

Facebook reklamlarında bir yeniden pazarlama kampanyası oluştururken öne çıkan ürünleri göz önünde bulundurun. Ne kadar spesifik olursanız, daha iyi dönüşüm oranları elde etme şansı o kadar artar.

Hedefli bir teklif verememenin yanı sıra ilgi alanlarının ne olduğu konusunda net olmayacağınız için, yalnızca sitenizin ana sayfasını ziyaret edenler için bir yeniden pazarlama kampanyası oluşturmanın bir anlamı yoktur.

Şirketinizin Facebook İşletme tarafı menüsünde bulunan "Hedef Kitleler" seçeneğini belirleyerek kişiselleştirilmiş bir kitle kullanarak Facebook Reklamlarında bir yeniden pazarlama kampanyası oluşturabilirsiniz

Facebook'ta yeniden pazarlama yapabilmek için Facebook pikselini web sitenize yüklemeniz gerektiğini unutmayın. Bu şekilde platform, web sitenizin ziyaretçilerinin kimler olduğunu, eriştikleri ürünleri belirleyebilir ve segmentasyonu gerçekleştirmenize olanak tanır.

Reklamlarınızı Özelleştirin

Belirli sayfaları seçin, belirli dönemlere sahip hedefli reklamlar oluşturun. Örneğin, son 7 gün içinde bir "A" ürününe erişen bir ziyaretçi için, sonraki hafta "% X" indirim sunan bir yeniden pazarlama kampanyası yürütebilirsiniz. Ayrıca SMM Panel hizmetlerinden yararlanarak çok daha yüksek sayıdaki bir kitleye erişebileceğinizi unutmayın.