+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Facebook Reklamları Hedefleme: Kitleler ve Hedef Kitle Türleri Oluşturma

Facebook Reklamları Hedefleme: Kitleler ve Hedef Kitle Türleri Oluşturma

2022-09-24 09:48:34

Facebook reklamları hedefleme ile doğru kitlelere ulaşabilirsiniz. Facebook Reklamlarındaki kitle segmentasyonu, pazarlama kampanyalarınızın potansiyelini en üst düzeye çıkarmanıza ve daha fazla müşteriye ulaşmanıza olanak tanır.

Kişiselleştirilmiş Kitle

Bu seçenekte, marka ile halihazırda teması olanlarla, ister müşteri ister web sitesi veya uygulama ziyaretçileri, takipçiler veya  şirketin sosyal ağlarında etkileşimde bulunan kişilerle segmentasyon yapmak mümkündür.

Benzer Kitle

“Lookalike” olarak da bilinen Facebook reklamlarının bu segmentasyonu, önceden oluşturulmuş kişiselleştirilmiş kitleler gibi şirketin ilgisini çeken kitlelere benzer özelliklere sahip yeni kişilere ulaşmayı sağlar.

Kaydedilen İzleyici

En çok kullanılan özel veya benzer kitleler ile kaydedilen kitleler, gelecekteki reklamlarda ayrıntılı hedefleme yapmak için diğer demografik özellikler, ilgi alanları veya davranışlarla birlikte onları yeniden kullanmak üzere oluşturulabilir.

Facebook reklamlarının detaylı hedefleme dahil veya yaş, pozisyon veya ilgi gibi doldurulan verilere eşleşecek bir kişiyi hariç reklam kitlesini rafine sağlayacak bir seçenektir.

Facebook'un kendisi, önceden oluşturulmuş kitlelere göre bazı öneriler sunuyor.

Özel Duyuru Dinleyici

İş, kredi ve konut reklam kampanyalarına odaklanan bu tür Facebook reklamları kitle segmentasyonu, benzer davranışa sahip daha fazla insana ulaşmak için ve bu kategorilerin kamunun seçim kısıtlamalarına göre en önemli müşteriler gibi mevcut kitlelerden gelen bilgileri kullanır.

Facebook'ta reklam vermek istiyorsanız, platform bağlamında sahip olduğunuz farklı müşteri segmentlerini analiz etmeniz faydalı olacaktır. Facebook, müşteri listenize, web sitesi ziyaretçileri ve sosyal ağdaki katılımınıza göre kişiselleştirilmiş kitleler oluşturmanıza olanak tanıyan inanılmaz araçlara sahiptir. Bu kitleler hakkında daha fazla bilgi edinmek için Audience Insights aracını kullanabilirsiniz.

Kullanıcı verilerini korumak için Facebook'un 1.000'den az kullanıcıyı içeren kitleler hakkında bilgi sunmadığını unutmamak önemlidir. Bu nedenle, kitlelerinizi oluştururken her zaman bu minimum ölçüyü koruyun.

Kişiselleştirilmiş bir kitle oluşturmak için bir müşteri veya Potansiyel müşteri listesi yüklemek istiyorsanız, "Müşteri listesi" seçeneğini seçin. Facebook, bu bağlantıları sosyal ağın kendi kullanıcı tabanıyla analiz edecek ve birleştirilmiş verilere dayanarak bir kitle oluşturacaktır. Bu bilgilere ek olarak SMM Panel servisleri ile yüksek kullanıcı kitlelerine ulaşabileceğinizi de bilmelisiniz.