+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Facebook Nasıl Kapatılır?

Facebook Nasıl Kapatılır?

2022-11-03 14:35:00

Eski adı ile Facebook Inc. ya da yeni adı Meta Inc. , merkezi Kaliforniya'da olan bir sosyal medya ve medya şirketinin sosyal medya ve paylaşım sitesidir. İlk olarak amacı eski okul arkadaşlarının birbirlerine ulaşıp, iletişime geçmesini amaçlarken sonraki zamanlarda hızla dünyaya yayılmış ve popülerlik kazanmış bir sosyal medya paylaşım sitesi haline gelmiştir. Bu yazımızda ise önce Facebook'un kısa bir tarihi ve sonrasında "Facebook hesabı nasıl açılır?" ve " Facebook nasıl kapatılır? " gibi sorularınıza cevap vereceğiz.

Facebook Tarihi

İlk olarak 4 Şubat 2004 tarihinde, Mark Zuckerberg isimli bir Harvard Üniversitesi öğrencisi tarafından kurulan Facebook, Harvard üniversitesindeki öğrencilerin birbirleri ile iletişim kurmasını amaçlamaktaydı. Özellikle ücretsiz olması ve hızla kulaktan kulağa yayılması ile Harvard Üniversitesi sınırlarını aşmış ve hızlı bir şekilde çevre üniversitelere oradan da dünyaya yayılmıştır.

Facebook Hesabı Nasıl Açılır?

Facebook hesabı oluşturmak için yapılması gerekenler oldukça basittir. İlk olarak yapılması gereken internet üzerinde "Facebook" olarak arama yapmak ve ya web adresi kısmına "facebook.com" yazmak yeterlidir. Ardından açılan sayfada istenilen bilgileri yazmanız gerekmektedir.

Bu bilgiler ise;

Ad, Soyad

Cep telefonu ve ya e-posta adresi

Doğum Tarihi

Bu bilgileri girdikten sonra geriye kalan şifre alanına ise kendi isteğinize göre bir şifre belirleyip istenilen alana şifrenizi yazarak kaydol tuşuna basmanız yeterlidir. En son olarak facebook tarafından e-posta hesabınıza gönderilen onay postasındaki linke tıkladığınızda facebook hesabınız aktif hale gelecektir. Hesabımızı açtığımıza göre bir diğer soru olan Facebook Nasıl Kapatılır? Sorusuna geçebiliriz.

Facebook Hesabımı Nasıl Kapatırım?

Bir diğer merak edilen soru ise " Facebook nasıl kapatılır? " sorusudur. Facebook hesabınızı kapatmak için belli bir sıra ile yapmanız gereken işlemler vardır.

Bu işlemler sırasıyla;

Profilinizden ayarlar ve gizlilik kısmını seçin ve ayarlara tıklayın.

Açılan sayfada sol sütundan Facebook bilgileri sekmesine girin.

Dondurma ve silme seçeneğine tıklayın.

Hesap sili seçin ve ardından Hesabı silme işlemine devam et seçeneğine tıklayın.

En son olarak da Hesabı sil seçeneğine tıkladığınızda karşınıza çıkan sayfada şifrenizi girip devam et seçeneğine tıkladıktan sonra işleminiz tamamlanacaktır.

Facebook Hesabımı Kapatırsam Ne olur?

Yukarıda maddeler halinde anlatılan Facebook Nasıl Kapatılır? Sorusunun ardından sorulan bir diğer soru ise Facebook hesabımı kaptırsam ne olur sorusudur. Facebook hesabınızı kalıcı olarak kapatmanız halinde, hesabınızı yeniden etkileştiremezsiniz. Ayrıca hesabınızda bulunan paylaşımlarınız ve fotoğraflarınız gibi verileri de geri getiremezsiniz.