+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Facebook Koleksiyon Nedir?

Facebook Koleksiyon Nedir?

2022-10-24 11:00:55

Son yılların en çok kullanılan ve her yaşta insan tarafından tercih edilen sosyal medya platformu Facebook, yeniliklerine kattığı koleksiyon özelliği ile adından sıkça söz ettiriyor. Yeni bir özellik olarak Facebook uygulamasına eklenen koleksiyon özelliği bu günlerde daha fazla dikkat çekiyor ve facebook koleksiyon nedir? Sorularıyla araştırılıyor.

Facebook Koleksiyonu Nasıl Kullanılır?

Sadece belirlenen bir konuya ilişkin olarak yayınlanan fotoğraf, video gibi paylaşımların gruplaştırılması ile oluşturulan Facebook koleksiyon özelliği dileyen herkes tarafından oluşturulabiliyor.

Sanal ortamda paylaşımı yapılan birbirinden farklı içerikte olan fotoğraf, video ve metinlerin aynı konularda olanlarının gruplandırıldığı Facebook koleksiyon uygulamasında isim de verilebiliyor. İstenilen şekilde isim verilen Facebook koleksiyonlarını oluştururken içeriklerin özelliğine göre isim vermek mümkündür.

Facebook’ta Koleksiyon Nasıl Oluşturulur?

Sosyal medya profilinde koleksiyon uygulamasını oluşturmak için bazı kolay işlem basamakları bulunmaktadır.

Facebook'ta koleksiyon oluşturmak için yapılacak olan işlem basamakları şunlardır;

  • Öncelikle kullanıcı kendi Facebook hesabına giriş yapmalıdır
  • Profil sayfasının sağ üst köşesinde yer alan ve 3 çizgi ile gösterilen ayarlar bölümüne girilir
  • Açılan pencereden kaydedilenler seçeneği tercih edilmelidir
  • Kaydedilenler içinden ekranın en alt kısmında yer alan koleksiyon yazısının sağ tarafındaki oluştur bölümüne tıklanmalıdır

Söz konusu olan bu işlem basamakları yapıldıktan sonra kolaylıkla Facebook koleksiyonu oluşturulabilir.

Facebook Koleksiyonunun Özellikleri Nelerdir?

Facebook kullanıcıları daha sonra görüntülemek için bir araya topladıkları aynı konudaki içerikleri bir koleksiyonda bir araya getirebiliyorlar. Genel olarak e-Ticarete konu olan mal ve hizmetlerin bir arada görüntülenmesi konusunda daha fazla yaygın olan koleksiyon özelliği, aynı içerikteki paylaşımların daha kolay görünmesini sağlıyor. Söz konusu Facebook koleksiyonu sayesinde aramak istediğiniz ürün ya da konu ile ilgili birçok paylaşımı bir arada görebilirisiniz.

Facebook Koleksiyonu Herkes Tarafından Görülür mü?

Facebook'ta koleksiyon oluştururken bu içeriğin kimler tarafından görülebileceğine de karar vermek kullanıcının elindedir. İşlem basamakları ile Facebook koleksiyonu oluştururken içeriği görmesine izin verdiğiniz kişiler seçeneğinde, herkese açık seçeneğini de seçebilirsiniz. Bu durumda, arkadaş olsun ya da olmasın herkes içeriğinizi görecektir. Ya da koleksiyonu herkesin görmesini istemiyorsanız sadece arkadaşlar seçeneğini de seçme hakkı bulunuyor. Bu durumda oluşturduğunuz koleksiyonu sadece kendi arkadaşlarınız görecektir. Görünürlük seçenekleri içinde yer alan sadece ben seçeneği de kullanılabilir.

Facebook Koleksiyonu Nasıl Gizlenir?

Görülür yapılabildiği gibi oluşturulan Facebook koleksiyonlarını gizlemek de mümkündür ve kolay bir işlemdir. Daha önce oluşturduğunuz koleksiyonunuzu gizlemek için öncelikle Facebook hesabınızda koleksiyonunuzun bulunduğu alana gidin ve en üstteki ikonuna tıklayarak gizlilik ayarı yapılabilir.