+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Facebook Hesap Çalma

Facebook Hesap Çalma

Bazı kullanıcılar Facebook hesap çalma yöntemlerini araştırır. Güvenliği üst seviyede tutan Facebook’ta hesap çalma işlemi kolay değildir. Facebook verilerini ve kullanıcı profillerini güçlü güvenlik ağı ile korur. Alınan tüm tedbirlere rağmen çoğu zaman kötü amaçlı yazılımlar ve kullanıcı hatalarından dolayı kullanıcı hesapları çalınır. Facebook bunu ilişkinde çözüm yolları geliştirmiştir. Çeşitli nedenlerle çalınmış olan hesaplar, uygulama araçları ile mümkün hale gelmektedir. Hesapların çalınmasında uygulanan yöntemler, aynı zamanda çözüm yollarını da belirler.

Facebook Hesapları Neden Çalınır? 

Popüler Facebook hesaplarında çalınma olayı daha sık karşılaşılan bir durumdur. Popüler hesaplar fidye amaçlı ve kıskançlık amaçlı olarak çalınmaktadır. Bu sayede çalan kişi kendisine menfaat elde eder. Orta düzey hesapların çalınması genellikle kıskançlık ve dolandırıcılık amaçlı çalınmaktadır. Bazı durumlarda hiçbir neden yokken de kullanıcı hesapları çalınmaktadır.

Facebook Hesabı Nasıl Çalınır?

Facebook ve diğer sosyal paylaşım hesaplarının çalınması genellikle iki yöntemle gerçekleşir. Sık kullanılan yöntem hata sonucu kullanıcı hesabının ele geçirilmesidir. Facebook hesabını farklı cihazda açan kullanıcılar, uygulamadan güvenli çıkmaz veya otomatik tanımlama seçeneği ile açarlar. Bu durumda kullanıcı hesabı, hata sonucu başkalarının eline geçer. Facebook hesabını eline geçiren kişi, uygulamayı amaçlarına göre yönlendirir. İkinci yöntem bu amaç için üretilmiş yazılımlardır. Bu yazılımlar link olarak kullanıcıya e-posta veya diğer yöntemlerle gönderilir. Kullanıcı linki açtığında, yazılım devreye girerek kullanıcı hesabını ele geçirir.

Hesapların Çalınmamasına Yönelik Facebook Ne Gibi Tedbirler Alır? 

Kullanıcı güvenliğini önemseyen Facebook, güvenli şifre giriş yöntemini benimser. Bu sayede kullanıcılar profillerine güvenli şifre ile giriş yaparak güvende kalırlar. Kullanıcı hesabının çalınması durumunda, Facebook şifre doğrulama işlemini devreye sokar. Bu sayede hata sonucu ele geçmiş olan kullanıcı hesabı e-posta adresi ve telefon numarası kullanılarak geri alınır. Ele geçirilen kullanıcı hesabında e-posta adresinin de değiştirilmiş olması durumunda, Facebook destek uygulaması devreye girer. Kullanıcı kendisini ispata yarar belgeleri ortaya koyarak, Facebook hesabını geri alır.

Facebook Hesaplarının Çalınmamasına Yönelik Kullanıcı Tedbirleri Nelerdir?

Facebook hesaplarının çalınmaması için, kullanıcıların alacakları tedbirler önemlidir. Çalınan Facebook hesaplarının çoğunluğu, kullanıcı hatalarından kaynaklıdır. Kullanıcı Facebook hesaplarına korumak için;

Şifrelerini benzersiz şifreleme yöntemi ile gerçekleştirmelidir.

Şifrelerin hiçbir şekilde başkaları ile paylaşılmamalıdır.

Güvenli giriş ve güvenli çıkış yöntemlerinin yerine getirilmelidir.

Kullanılan cihazların da güvenliğinin sağlanması için güncel antivirüs programlarının kullanılmalıdır.

Bu amaçla kötü amaçlı yazılımlardan kullanıcı korunmuş olur. Kötü amaçlı yazılımlar kullanılarak hesapların ele geçirilmesinde, bu amaç için üretilmiş linkler görev alır. Kullanıcı hiçbir şekilde kaynağına güvenmediği linklere giriş yapmamalı, bu yönde gönderilen iletileri açmamalıdır. Hesaplarında olağan dışı hareketlilik tespit ettiklerinde, durumu derhal Facebook destek hattına bildirmelidirler.

Facebook Hesapları Çalınan Kullanıcılar Ne Yapmalı? 

Facebook hesapları çalınan kullanıcılar, Facebook uygulama penceresinde yer alan destek araçlarını kullanarak, durumu Facebook’a bildirmelidir. Her ne kadar şifremi hatırlayamadığım seçeneği amatör hesap ele geçirme işlemlerinde işe yarasa da, profesyonel işlemlerde işe yaramaz. Çünkü hesabı ele geçiren kişiler, kullanıcı hesabında yer alan e-posta ve telefon numarası değişikliğine gidecektir. Hesabı çalan kişi, hesabı bir suçta kullanmışsa C. Savcılığına suç duyurusunda bulunmalıdır.