+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Facebook Hesabını Nasıl Kurtarabilirim?

Facebook Hesabını Nasıl Kurtarabilirim?

2022-12-08 11:52:06

Facebook, ülkemizde ve dünya genelinde en sık kullanılan sosyal medya uygulamalarının başında yer almaktadır. Facebook uygulaması, masaüstü veya dizüstü bilgisayarlara indirilerek veya akıllı cep telefonlarının mağaza bölümünden indirilerek kullanılabilir. Uygulamaya giriş yaparken e-posta adresinizi ve şifrenizi girmeniz yeterli olacaktır. Uygulamaya giriş yaparken e-posta adresi, sisteme kayıtlı cep telefonu numarası veya kullanıcı adı ile giriş yapılabilir. Ancak şifrenizi unutmamalısınız.

Facebook'ta Neler Paylaşılır?

Facebook, bir çok kişinin giriş yaparak fotoğraf, video paylaşımı yapabildiği, takip ve beğeni yolu ile sosyalleşebildiği online platformlardan birisidir. Aynı zamanda her geçen gün gelişen sistemi ile yeni bir pazar yeri alanı da oluşturmuştur. Facebook Market kısmı sayesinde birçok kişinin ikinci el veya sıfır ürünlerinin satışını yapabildiği bu sistem sayesinde ürün satıcıları da aynı anda bir çok kişiye ulaşmanın kolaylığını yaşıyor. Peki, Facebook ile ilgili giriş sorunu yaşandığında ne yapılmalı ya da facebook hesabımı nasıl kurtarabilirim?

Facebook Şifremi Unuttum, Hesabımı Kurtarmak İçin Ne Yapmalıyım?

Facebook'a giriş yaparken hesap açarken sisteme kaydettiğiniz bilgileri eksiksiz bir şekilde giriş alanına girmeniz gerekir. Eğer bilgileriniz daha öncesinde kaydettiğiniz bilgilerden farklı ise Facebook hata verir ve sayfanıza giriş yapamazsınız. Facebook şifrenizi unuttuysanız;

Giriş sayfasında şifre yazılmasını istenen kutucuğun altında yer alan "Şifremi Unuttum" seçeneğine tıklayın.

Açılan sayfada e-posta adresinizi veya cep telefonunuzu yazmanız gereken bir kısım çıkacaktır. Daha öncesinde sisteme kaydettiğiniz telefon numarasını veya e-posta adresinizi yazabilirsiniz.

İstene bilgileri yazdıktan sonra sistem bilgileriniz sahip olan kullanıcı fotoğrafını ve kullanıcı ismini karşınıza çıkaracaktır. Eğer bilgiler size ait ise "Devam Et" kısmına tıklayın.

Sisteme kayıtlı olan e-posta adresi veya telefon numaranıza gelecek olan doğrulama kodunu belirli süre içerisinde yazmanız ve onaylamanız gerekmektedir. Eğer şifre belirli bir süre içerisinde e-posta adresinize veya telefonunuza gelmediyse tekrar şifre alabilirsiniz. Bu işlemleri tamamladıktan sonra yeni açılan bir diğer sayfada kendi belirleyeceğiniz yeni şifreyi girmeniz gerekecektir.

E-Posta Adresime Erişimim Yok, Ne Yapmalıyım?

Eğer sisteme kayıtlı olan e-posta adresinizin de şifresini unuttuysanız ve erişiminiz yoksa telefon numaranız ile yeni şifre güncellemesini yapabilirsiniz. Ancak zaman zaman telefon numarası sisteme kaydedilmemiş, numara değiştirilmiş veya sistemsel başka bir sorun meydana gelmiş olabilir. Bu aşamada e-posta adresinizi güncellemeniz ve öncelikle e-posta adresinizi kurtarmanız gerekir. 

E-posta adresini kurtarmak için aynı şekilde "Şifremi Unuttum" kısmına tıkayarak yönlendirmeleri takip edebilirsiniz. E-posta adresinizi doğru adımları izlemeniz durumunda en fazla 48 saat sonrasında aktife edilmiş olacaktır. Sonrasında ise yukarıdaki basamakları takip ederek Facebook hesabınıza da kurtarabilirsiniz.

Facebook'a Telefon Numarasını Kaydetmek

Zaman içerisinde e-posta adresleri değişebilir veya şifreleri unutulabilir. Ancak telefon numaralarının değişme ihtimali daha azdır. Bundan dolayı Facebook kaydı oluştururken telefon numarasını da yazarak doğrulama seçeneğini aktif hale getirmeniz daha doğru olacaktı. Facebook e-posta adresi ve telefon numarası gibi bilgilerinizi saklı tutar ve kesinlikle paylaşmaz.